FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Werdum prozvao Miočića!

Johnson oborio rekord uz spektakularan potez, Ferguson uzeo McGregorov pojas!

Demetrious Johnson po 11. je, rekordni put obranio pojas UFC prvaka u muha kategoriji, dok je Tony Ferguson uzeo privremeni pojas u lakoj kategoriji, koji inače pripada Conoru McGregoru.

Tony Ferguson privremeni je UFC prvak u lakoj kategoriji, nakon što je "trokutom" završio sjajnog hrvača Kevina Leeja, na spektakularnom UFC 216 eventu u Las Vegasu.

Puno se govorilo i dugo iščekivalo na ovaj dvoboj, kojem je prethodilo puno "trash talka". Lee je puno bolje otvorio meč i već u prvoj rundi imao priliku dovršiti Fergusona, ali je ovaj sjajnim eskivažama i čudesnom obranom s leđa na tlu izbjegao poraz.

Ferguson prozvao McGregora: "Gdje si McNuggets?"

Od druge runde pa sve do submissiona u trećoj, Ferguson je bio daleko bolji borac i nije dozvolio da Lee priprijeti do kraja. 

Predaju je izborio tako da je iskoristio neopreznost umornog Leeja, koji je bio na njemu, ali je zbog trenutka dekoncentracije propustio Fergusonovo petljanje nogama oko vrata.

Nakon meča 33-godišnji borac korijenima iz Meksika otkrio je da je bio spreman na sve, pa čak i na onakvu prvu rundu, te da je samo čekao Leeja da se ispuše i onda krene u završavanje meča. U razgovoru s Joe Roganom u oktogonu Ferguson nije propustio prozvati i vladara lake kategorije - Conora McGregora.

"Gdje si je... McNuggetsu? Dođi i brani svoj poraz go... jedno! Dođi brani svoj pojas je.... m...."!

Ovakvo "trash talk" prozivanje sigurno neće djelovati na Irca, no vjerojatno hoće novac, ukoliko ga dovoljno ponudi UFC. U svakom slučaju sljedeći suparnik Fergusona trebao bi biti Khabib Nurmagomedov ili McGregor.

Demetrious Johnson oborio rekord uz spektakularan potez!

Demetrious Johnson (26-2-1 MMA, 14-1-1 UFC) trebao je dobiti priliku da pokuša postaviti novi rekord u broju obrana titule u UFC-u u meču protiv Raya Borga (11-2 MMA, 5-2 UFC) u glavnoj borbi UFC 215 eventa. No samo dva dana prije eventa objavljeno je da do borbe neće doći zbog Borgove bolesti i savjeta UFC liječnika da ne ulazi u oktogon. Meč je tako odgođen za UFC 216.

Odgoda meča samo je nakratko odgodila neizbježnu 11. obranu titulue UFC prvaka u muha kategoriji. Čelnici najjače MMA organizacije morat će se više potruditi da pronađu dostojnog suparnika Johnsonu, koji je spektakularnim potezom slavio protiv Borga.

Mighty Mouse se poigravao s Borgom četiri i pol runde, a onda je izveo nešto što lako moguće nitko do sada u povijesti MMA-a nije napravio. Napravio je suplex i armbar u jednom potezu! Laički rečeno, podigao je Borga, bacio u zrak i dok je ovaj slijetao primio mu je ruku i izveo savršenu polugu.

Ovom pobjedom Johnson je pretekao Andersona Silvu, s kojim je do sada dijelio najveći broj obrana titula UFC prvaka.

Werdum kao iz najboljih dana

Bivši teškaški prvak Fabricio Werdum (21-7-1 MMA, 9-4 UFC) trebao se na UFC-u 216 okušati s Derrickom 'The Black Beast' Lewisom (18-5 MMA, 9-3 UFC), no potonji je otpao zbog nove ozljede leđa.

Umjesto njega uskočio je veteran Walt Harris, 34-godišnji boksač koji je bio na nizu od dvije pobjede. Werdum je u meč ušao s porazom od Alistaira Overeema, te je bio vrlo motiviran da riješi svog suparnika i vrati se na pobjedničke staze.

Učinio je to nakon svega 65 sekundi! Bacio je velikog suparnika na tlo, pokušao ga ugušiti, no kada mu se pružila prilika uzeo je ruku Walta Harrisa i polugom natjerao Amerikanca da tapka.

Werdum je uoči meča bio 2. izazivač ne ljestvici teškaša, a nakon pobjede je odaslao poruku UFC prvaku, našem Stipi Miočiću.

"Stipe Miočić, želim svoj pojas natrag. Dođi ovdje i bori se sa mnom".

S obzirom na to da je Werdum ovako lako i brzo riješio svog suparnika, nije nemoguće da UFC dogovori borbu Miočića i Werduma za 30. prosinac ove godine...

Neriješeno na otvaranju glavnog programa

Na otvaranju glavnog programa UFC 216 meč Evana Dunhama i Baneila Dariusha proglašen je neriješenim, nakon što su dvojica od trojice sudaca procijenili da nijedan borac nije napravio dovoljno da bi glas dali upravo njemu. Jedan je sudac dodijelio tijesnu pobjedu Dariushu, jer je izdominirao Dunhama u prvoj rundi.

Dariush je laktom oborio domaćeg borca iz Las Vegasa i onda ga brojnim udarcima na tlu izdominirao, ali je potom izgubio iduće dvije runde, čime mu je pobjeda iskliznula iz ruku.

Talijanka Mara Rometo Borella slavila je u jedinom ženskom okršaju glavnog programa protiv favorizirane Brazilke Kalindre Farie. Talijanka je odmah bacila svoju suparnicu na tlo i nakon svega tri minute ju prisilila na predaju. Bio je to debi i odmah pobjeda za Borello.

U nedjelju u večernjem terminu od 23:30 snimku UFC 216 spektakla možete pogledati na Novoj TV.  

UFC 216, glavne borbe večeri:

Tony Ferguson pobijedio Kevin Lee (trokut, 3. runda)

Demetrious Johnson pobijedio Ray Borg (poluga, 5. runda)

Fabricio Werdum pobijedio Walt Harris* (predaja, poluga, 1. runda)

Mara Romero Borella pobijedila Kalindra Faria (gušenje, 1. runda)

Beneil Dariush - Evan Dunham (neriješeno)

* otpao Derrick Lewis zbog ozljede

Uvodne borbe:

Cody Stamann pobijedio Tom Duquesnoy (podijeljena sudačka odluka)

Matt Schnell pobijedio Marco Beltran (jednoglasna sudačka odluka)

Bobby Green - Lando Vannata (neriješeno)

Poliana Botelho pobijedila Pearl Gonzalez (jednoglasna sudačka odluka)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider