FIGHT!
FIGHT!

Jon Jones "na aparatima" nakon što je UFC ispunio Khabibovu želju: "Ovo je broj 1 sr*nje"

Od ovog utorka Khabib Nurmagomedov je broj 1 "pound for pound" borac.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon što je objavio odlazak u mirovinu po završetku okršaja protiv Justina Gaethjea, Khabib Nurmagomedov zatražio je da ga UFC stavi na prvo mjesto UFC-ove ljestvice "pound for pound" boraca.

Za one koji su slabije upućeni u termin riječ je o ljestvici najboljih boraca današnjice neovisno o težinskoj kategoriji u kojoj se bore. S obzirom da se borac lake i teške kategorije ne mogu boriti jedan protiv drugog napravljena je "pound for pound" ljestvica koja je u konačnici vrlo subjektivna i ima više faktora koji odlučuju o poretku.

Neki od kriterija su kvaliteta suparnika, atraktivnost samog borca ili primjerice koliko je osoba popularna na društvenim mrežama odnosno u svijetu tog sporta.

Khabib potvrdio da je imao frakturu prsta dva tjedna prije borbe protiv Gaethjea

Od ovog utorka Khabib Nurmagomedov je borac na vrhu te ljestvice, s kojeg je svrgnuo Jona Jonesa, koji je njome vladao jako dugo.

On je već nakon Khabibovog zahtjeva poludio i ušao u rat s brojnim fanovima na društvenim mrežama, tvrdeći kako je uopće suludo raspravljati tko je bolji borac s obzirom da je on 15 puta osvajao pojas prvaka svijeta, dok je Khabib to napravio svega četiri puta.

Jones je naravno poludio, a njegovu reakciju na ovakav potez UFC-a možete vidjeti niže u članku.

"Ovo je sr*nje broj 1", bio je kratak komentar na novu poredak "pound for pound" boraca. 

Otkrio detalj iz borbe za koji nitko nije znao: Pogledajte dobro taj Khabibov potez, ali i Gaethjeovu reakciju

Recimo i da se Khabib ovog utorka vratio u Dagestan i još jednom potvrdio svoj odlazak iz sporta te najavio novog dagestanskog prvaka - Islama Makačeva.

"Moj otac je rekao da će on biti idući prvak i napravit će to već iduće godine", kazao je Khabib novinarima.

"Nemam više što dokazati nikome Što da radim tamo? Zarađujem? To mogu i negdje drugdje", objasnio je još jednom zašto je otišao i zašto se neće vraćati.

Otišao je najdominantniji, ali ne i najveći MMA borac: Presjek nevjerojatne karijere Khabiba Abdulmanapovića Nurmagomedova

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.