FIGHT!
FIGHT!

Imamo novog varalicu na vaganju za spektakularni UFC 244! Magično skinuo pola kilograma

Kelvin Gastelum nadmudrio je vagu uoči UFC 244 eventa u New Yorku.

Kelvin Gastelum (Screenshot)

Imamo novog varalicu na vaganju za UFC-ov event. Kelvin Gastelum na krajnje je kontroverzan način prošao vagu za okršaj protiv Darrena Tilla na UFC 244 eventu u New Yorku. Riječ je o MMA spektaklu koji vam noćas od 3 sata ujutro GOL.hr donosi UŽIVO, a Nova TV u nedjelju u snimci u večernjem terminu.

Gastelum je ostao posljednji borac koji se trebao pojaviti na vaganju, jer je u procesu skidanja kilograma malo zaostao. Kada se pojavio stigla su i dvojica gospodina s ručnikom, jer je bilo potrebno da skine sve sa sebe kako bi zadovoljio vagu.

Tyson Fury ozbiljno razmišlja o UFC-u i želi borbu protiv Miočića: "Prihvatio bih meč iste sekunde"

Uz njega je bio i trener, koji se pozicionirao odmah iza njega dok se Gastelum stao na vagu, što i nije baš praksa. Američki borac je podigao laktove u zrak i kako se čini na snimci malo naslonio na svog trenera iza sebe, kako bi "skinuo" nešto kilaže.

Vaga se u konačnici zaustavila na 83.5 kilograma, odnosno pola kile manje od traženog. Borci koji skidaju sve sa sebe da bi zadovoljili vagu nikad nemaju pola kile manje na službenom vaganju. U pravilu su taman u gram teški koliko je potrebno.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Atletska komisija New Yorka je dva sata kasnije objavila da će istražiti cijeli incident, ali će istovremeno dopustiti da se meč između Gasteluma i Tilla održi.

"Kontakt s osobom iza njega je postojao i to je kršenje pravila. Međutim, nije mogao značajno smanjiti svoju težinu, tako da će se ova borba održati prema rasporedu", stoji u objašnjenjeu NYSAC.

Učitelj nadmašio učenika: U ludoj utakmici s dva čudesna učinka LeBron prizemljio Dončića

Gastelum je podsjetio na vaganje Daniela Cormiera na UFC-u 210, kada se također skinuo skroz, a onda naslonio na ručnik i tako sa sebe "skinuo" 100-tinjak grama viška, koliko je imao samo dvije minute ranije!

Tri minute prije isteka vremana za proći vagu, Cormier je bio pretežak. Sišao je s vage, otišao iz panoa, vratio se za dvije minute i odjednom zadovoljio traženu granicu. Znači magično je izgubio 100-tinjak grama u manje od dvije minute.