FIGHT!
FIGHT!

Yoka doživio prvi poraz: Šokiran pred svojim navijačima od čovjeka koji je stopirao borbu s Hrgovićem

Francuski boksač Tony Yoka izgubio je od Martina Bakolea u Parizu.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Čovjek koji je zaustavio praktički dogovorenu borbu Filipa Hrgovića i Tonyja Yoke, Martin Bakole iz Konga, stigao je do velikog trijumfa u Parizu. Bakole je iznenadio mnoge i stigao do uvjerljive pobjede sudačkom odlukom protiv Yoke.

Podsjetimo, Yoka je listopadu prošle godine pobijedio našeg Petra Milasa tehničkim nokautom, a onda je prihvatio borbu za službenog IBF-ovog izazivača protiv Filipa Hrgovića. No tada se javio Martin Bakole i zaustavio ovaj meč jer mu je Yoka dugovao borbu odgođenu u vrijeme pandemije.

VIDEO Alen Babić u žestokoj akciji uoči spektakla u Londonu: ''Najbolji sam dosad''

I Bakole je na kraju pokazao kako je sve to napravio apsolutni opravdano nanijevši prvi poraz u karijeri Francuza koji je imao 11 pobjeda bez poraza.

Yoki domaći navijači ovaj put nisu pomogli

Bakole je bio bolji u prvom dijelu meča kada je Yoka dva puta morao na pod. U borbi na deset rundi Francuz se na krilima brojnih navijača u Accor Areni u Parizu potpuno vratio u život te čak natjerao Afrikanca da malo zatetura, ali je onda izgubio snagu u odlučujućoj rundi kada je možda mogao doći do preokreta prekidom.

Ovako su suci jednoglasno dali pobjedu Bakoleu koji ima niz od sedam pobjeda, a jedini poraz u karijeri nanio mu je Michael Hunter još tamo 2018. godine.

Yokina karijera zadobila je ovim porazom velik udarac, baš kakav bi zadobio naš Filip Hrgovića u slučaju poraza od Kineza Zhileija Zhanga s kojim se trebao boriti početkom mjeseca, ali je zbog smrti oca odgodio meč za službenog izazivača za svjetskog teškaškog prvaka u IBF-u.

Hrgović i Yoka veliki su rivali iz amaterskog boksa gdje su se susreli tri puta. Francuz je slavio dva puta, a najvažniji je okršaj bio onaj na Olimpijskim igrama u Londonu kada je naš boksač izgubio u polufinalu, a Yoka se okitio zlatom.

Aleksandar Rakić nesretno izgubio od Blachowicza: Koljeno se samo ''urušilo''