FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pripremao se u Zagrebu

Aleksandar Rakić nesretno izgubio od Blachowicza: Koljeno se samo ''urušilo''

Jan Blachowicz vratio se pobjedama nakon što je slavio na UFC Fight Nightu u Las Vegasu protiv Aleksandra Rakića.

Aleksandar Rakić (Foto: Afp)

U duo očekivanom okršaju ponajboljih poluteškaša UFC-a, Poljak Jan Blachowicz slavio je protiv Srbina rođenog u Austriji, Aleksandra Rakića tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Na Fight Night večeri u Las Vegasu tako je Poljak odnio važnu pobjedu u meču dva sjajna europska borca.

Aleksandar Rakić dio je pripreme za borbu proveo u Zagrebu. Na kraju ipak nije došao do slavlja koje bi mu omogućilo napad na titulu. Imao je nesreću s ozljedom desnog koljena u trećoj rundi koja je bila odlučujuća za poraz.

Blachowicz želi revanš za UFC pojas

Sada je Blachowicz taj koji se nada novoj prilici za napad na pojas, što je jasno istaknuo u govoru nakon pobjede. Nakon poraza od prvaka Glovera Texeire koji naslov brani sljedećeg mjeseca protiv još jednog sjajnog izazivača iz Europe, Čeha Jirija Prochazke na UFC 275, očigledno će brzo dobiti revanš.

gol expired VIDEO Alen Babić u žestokoj akciji uoči spektakla u Londonu: ''Najbolji sam dosad'' divider

Brazilac se uoči borbe nadao ovakvom raspletu jer i on želi novi susret s Poljakom kojeg je ''ugušio'' prošle godine u Abu Dhabiju.

''Ovo je ono što sam i očekivao. U prvoj se rundi nešto dogodilo s mojim okom, ali mislim da je bila dobra runda. On se ozlijedio, tako je je kako je. Takve se stvari događaju. Jedva čekam opet ući u oktogon i nadam se novoj prilici za titulu'', rekao je Poljak nakon pobjede.

Jan Blachowicz i Aleksandar Rakić Jan Blachowicz i Aleksandar Rakić (Foto: UFC)

Rakić taman odnio rundu, a onda...

Rakić je bio taj koji je u prvoj rundi nanio prvu štetu Poljaku. Posjekotina ispod lijevog oka je radila probleme Blachowiczu cijelu rundu. Obojica su ušli u meč hrabro s nekoliko razmjena. Ipak, činilo se kao da je Rakić taj koji je više navaljivao unatoč opasnim udarcima nogom poljskog borca koji su se na kraju pokazali ključnima.

U drugoj rundi Rakić je počeo osjećati te udarce u nogu iz prve runde pa je odlučio preseliti borbu na parter. Uspio se nakon rušenja protivnika obraniti od trokuta, a onda i zadati nekoliko udaraca te držati kontrolu na tlu iako nije bilo neke veće akcije u toj rundi. Blachowicz se uspio pridići tek potkraj runde, ali nije uspio promijeniti dominaciju Rakića u drugoj.

Koljeno nije izdržalo

U trećoj je rundi zbog toga Poljak trebao neki preokret. Uspio je zadati još nekoliko žestokih nekoliko udaraca prije nego što se odjednom Rakić našao u neprilici. Koljeno mu se pri povlačenju jednostavno raspalo i pao je na pod. 

Poljak je krenuo završiti borbu, ali je vidio da se radi o ozljedi nakon čega je i sudac prekinuo borbu što je značilo pobjedu tehničkim nokautom za Blachowicza.

Bio je to drugi poraz Rakića u UFC-u te treći ukupno u karijeri.

Sami kraj borbe i ozljedu možete vidjeti ovdje
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider