Košarka
Košarka

Vrlo dobar nastup Bogdanovića u prvoj utakmici za Utah, protivnička zvijezda ga nahvalila

Bojan Bogdanović bio je drugi strijelac u pobjedi Utah Jazza.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Bojan Bogdanović bio je jako dobar u prvoj ''pravoj'' utakmici za Utah Jazz, pobjedi 100:95 u prvoj utakmici regularne sezone protiv Oklahoma City Thundera.

Trica nije baš išla (1/5), ali Bogdanović je sjajno koristio akcije nacrtane za njega: za dva je šutirao 5/9 i na kraju završio sa 16 poena za 24 minute na parketu. Bio je drugi strijelac momčadi nakon prve zvijezde Donovana Mitchella, koji je ubacio 32 koša.

Tko je Interova nova velika zvijezda? Traži ga Real, ali Messi ga obožava i želi ga u Barci

Jazzere je zabrinula Bogdanovićeva ozljeda gležnja u drugoj četvrtini nakon koje je šepajući otišao u svlačionicu, ali nakon konzultacija s liječničkim timom vratio se na parket i zaigrao u drugom poluvremenu.

Kod Thundera je 26 poena zabio Shai Gilgeous-Alexander, dok je 22 uz osam asistencija dodao Chris Paul, najveća zvijezda momčadi, koji je u najavi utakmice nahvalio Bogdanovića.

Spasitelju Barcelone pukao film: "Želim razgovarati s igračima koji su danas nastupili"

''Jedno od najpodcjenjenijih pojačanja jest Bogdanović, sjajan je i zna igrati'', rekao je Paul dan prije utakmice Thundera i Jazza.

Osim Bogdanovića, na parket je od hrvatskih igrača izlazio i Dario Šarić, koji je ubacio sedam koševa uz četiri skoka za 21 minutu u pobjedi Phoenix Sunsa protiv Sacramento Kingsa 124:95.

Znate li koliko je Ronaldu i Messiju trebalo da naprave što i ovaj tinejdžer?

Devin Booker predvodio je Sunse s 22 koša i 10 asistencija, Kelly Oubre dodao je 21 uz devet skokova, dok je Deandre Ayton zabio 18 uz 11 skokova. Buddy Hield zabio je 28 koševa za Kingse.

Mario Hezonja igrao je u porazu Portland Trail Blazersa od Denver Nuggetsa (108:100) i zabio dva koša uz četiri skoka. Nikola Jokić predvodio je pobjednike s 20 koševa i 13 skokova, dok je Damian Lillard zabio 32 za Portland.

Spasitelju Barcelone pukao film: "Želim razgovarati s igračima koji su danas nastupili"

Sinoć su igrali i Cleveland Cavaliersi Ante Žižića i San Antonio Spursi Luke Šamanića. Od Clevelanda su sa 94:85 bolji bili Orlando Magic, Žižić nije ulazio u igru. San Antonio je sa 120:11 pobijedio New York Knickse, a Luka Šamanić nije igrao.

U najneizvjesnijoj utakmici igranoj sinoć Minnesota Timberwolvesi su kod kuće sa 127:126 nakon produžetaka slavili protiv Brooklyn Netsa.

Poraženoj momčadi nije pomogao ni raspoloženi Kyrie Irving koji je u debiju za Brooklyn zabio čak 50 koševa. Karl-Anthony Towns je predvodio Minnesotu s 36 koševa i 14 skokova.