Nogomet
Nogomet

Hajduk objavio fotografiju: Almeida ozlijeđen, nema ga u utakmici sezone!

Pobjeda nad Rudešom odnijela je danak u vidu ozljede portugalskog napadača.

Almeidina ozljeda (Foto: HNK Hajduk Instagram) (Foto:HNK Hajduk Instagram)

Osam dana uoči najvažnije utakmice ovog proljeća (polufinale Kupa protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj), Hajduk je saznao lošu vijest: Hugo Almeida se ozlijedio na utakmici s Rudešom, pukla mu je kost u stopalu što znači da će se sigurno propustiti bitku za finale Kupa.

Portugalac je protiv Rudeša u igru ušao u 61. minuti umjesto mladog debitanta Franka Kovačevića, na terenu je ostao do kraja, ali je u jednoj situaciji doživio neugodan udarac uslijed kojeg je došlo do puknuća kosti u stopalu.

S takvom ozljedom oporavak obično traje tjednima, nerijetko i mjesecima, što bi moglo značiti da je Almeida svoje u Hajduku odigrao.

Ovaj proslavljeni internacionalac stigao je na Poljud krajem kolovoza i trebao je biti dostojna zamjena za mađarskog topnika Marka Futacsa koji se početkom istog tog mjeseca teško ozlijedio u derbiju s Dinamom na Maksimiru. Međutim, Almeida nije ispunio očekivanja. Skupio je 12 nastupa, postigao tri gola i upisao dvije asistencije, ali je zbog problema s leđima propustio puno utakmica.

Ipak, u situaciji kad je Hajduk ostao bez Francka Ohandze koji je transferiran u Kinu, a datum Futacsova povratka još je uvijek nepoznat, i ovakav Almeida, u veteranskom izdanju, trebao je biti od pomoći Hajduku, makar za 20-30 minuta u polufinalu Kupa protiv Lokomotive. Ali, ništa od toga...