Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otišao u kinu

Franck Ohandza napustio Hajduk koji će ipak nešto zaraditi na ponajboljem napadaču HNL-a

Franck Ohandza karijeru nastavlja u kineskom drugoligašu Shenzhenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Franck Ohandza od danas više nije igrač Hajduka, objavila je službena stranica splitskog kluba. Nakon 68 službenih nastupa u Hajdukovom dresu, 26-godišnji napadač je s Poljuda otišao u kineski Shenzhen FC gdje je dobio ugovor na dvije godine uz mjesečnu plaću od čak 100.000 eura ( u Hajduku imao oko 12 tisuća).

Rezultat je to pregovora koji su trajali tjednima. Ohandza se nije uspio dogovoriti s Hajdukom oko novog ugovora, a sadašnji mu ističe na ljeto. Novac koji su Kinezi ponudili Ohandzi, a plaća je navodno pet puta veće od one koje može dobiti na Poljudu, bio je prevelik uteg u odnosu kamerunskog nogometaša i splitskog kluba.

U medijima se spominjala odšteta od milijun eura koju je Hajduk odbio uoči utakmice protiv Cibalije na kojoj je Ohandza zablistao s dva sjajna pogotka. Čelnici kluba morali bi od te svote dati 30 % Ohandzi i njegovom menadžeru (dijeli se transfer 70:30), a navodno su bili voljni prihvatiti cifru od koje bi klubu išlo čistih milijun eura (dobili 1.2 milijuna)

Kamerunac je žarko želio u Kinu, a mnogi su njegov crveni karton protiv Slaven Belupa protumačili kao jasan znak čelnicima Hajduka da više nema namjeru ostati u Splitu. Ovako su na neki način zadovoljene obje strane jer Hajduk je ipak uspio zaraditi solidnu svotu novca za igrača za kojeg ne bi dobio ni kunu kroz nekoliko mjeseci.

Hajduk oslabljen do kraja sezone, vraća se Futacs

Ohandza je bio veliki adut trenera Željka Kopića u nastavku prvenstva. Dobio je pobjedu golom protiv Dinama na Maksimiru, a Hajduk je u njega polagao velike nade u borbi za Kup (polufinale protiv Lokomotive). No rasplet situacije nije išao u prilog ostanku napadača koji je zbilja u sjajnoj formi.

Kopić sada može u špicu ubaciti Saida ili mladog Šegu, a najbolji strijelac HNL-a u prošloj sezoni, Marko Futacs nogometu bi se nakon duge pauze zbog ozljede trebao vratiti krajem ožujka. Hugo Almeida ima velikih problema s leđima i upitno je hoće li postati ozbiljna opcija do kraja sezone.

Za prvu momčad Hajduka Ohandza je debitirao 2. srpnja 2015. godine u europskom nastupu protiv Sillamäe Kalev. U bijelom dresu upisao je ukupno 3.504 minute i pritom postigao 26 pogodaka i dodao 14 asistencija. U prosjeku je zabijao svakih 135 minuta.

U dosadašnjem dijelu sezone sada već bivši igrač Bijelih odigrao je 23 utakmice u kojima je imao učinak od 11 golova i četiri asistencije.

''Franck, hvala na svemu što si pružio u Hajdukovom dresu i želimo Ti puno sreće u nastavku karijere!'', objavio je Hajduk.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider