Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drži se, Marko!

Grozna vijest za Hajduk: Ostvarila se najcrnja predviđanja u vezi Futacsa!

Najbolji strijelac HNL-a iz prošle sezone doživio je tešku ozljedu u derbiju na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marko Futacs je ozlijedio prednji križni ligament lijevog koljena, mora na operaciju i nakon toga na postoperativnu rehabilitaciju! Futacs se ozlijedio u 70. minuti derbija s Dinamom na Maksimiru, pao je kao pokošen nakon što mu je "propalo" koljeno i s terena je iznesen na nosilima. Nakon utakmice vratio se automobilom u Split gdje mu je jutros napravljena klinička i dijagnostička obrada.

Najcrnje slutnje su se nažalost obistinile i Hajduk će bez svog glavnog napadača biti oko šest mjeseci. U prijevodu, propustit će ostatak ove polusezone, vjerojatno i zimske pripreme te je pitanje u kojoj će se fazi sezone vratiti.

Hajduk će mu ponuditi novi ugovor

"Sve nas je u Klubu rastužio taj događaj, znamo tko je Marko i koliko je puno u prošloj sezoni i na početku ove dao za Hajduk. Sigurno je da će Hajduk to znati cijeniti. Razmišljamo stoga i o tome da mu se ponudi novi ugovor već sada, jer niti u jednom trenutku ne smijemo zaboraviti da je Marko i kao nogometaš i kao čovjek dio nas", kazao je sportski direktor Mario Branco o Futacsu kojemu sadašnji ugovor vrijedi do 30. lipnja 2018.

Ova ozljeda strašno je veliki udarac za trenera Joana Carrilla koji je dobar dio napadačkih ambicija gradio upravo na 27-godišnjem Mađaru koji je prošle sezone bio najbolji strijelac HNL-a s 18 golova, a i na početku ove je, premda postigavši tek jedan pogodak (Levskom iz jedanaesterca) pokazao koliko je važan za Hajdukovu igru.

Na Everton s Ohandzom

Nakon njegove ozljede Hajduk je ostao na dvojici klasičnih napadača u kadru prve momčadi - Francku Ohandzi i Ahmedu Saidu Saidu - a tu su još i dva talentirana mladića koji su trenutno u B momčadi: Franko Kovačević i Ivan Prtajin.

Izostankom Futacsa padaju šanse Hajduka da može iznenaditi Everton u play-offu Europske lige. Prva utakmica se igra 17. kolovoza na Goodison Parku, a uzvrat je 24. kolovoza na Poljudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider