Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva gola u dvije minute

Dinamo slavio protiv Hajduka u furioznoj završnici najvećeg hrvatskog derbija

Nogometaši Dinama slavili su protiv Hajduka s 3:1 u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju.

U sklopu 4. kola HNL-a Dinamo je na Maksimiru s 3:1 bio bolji od najvećeg rivala Hajduka. Dva najveća hrvatska kluba odigrali su sjajnu utakmicu, a pobjednik je odlučen u samoj završnici kada je Dinamo s dva pogotka u isto toliko minuta slomio goste iz Splita.

Zagrepčani su bili bolja momčad u prvom dijelu kada su golom Ćorića došli do prednosti, a Hajduk je odigrao odlično prvi dio drugog dijela, kada je Nižić izjednačio na 1-1. Pobjedu su Dinamu ipak donijeli Olmo i Soudani golovima u 78. i 80. minuti, pa je Hajduk je pretrpio prvi poraz u sezoni.

Ozljeda Futacsa i uvođenje Olma okrenulo utakmicu na stranu Dinama

Dinamo je bio opasnija i bolja momčad u prvom dijelu, a poveo je već u 8. minuti nakon smušenosti Radoševića i Carbonieria, što je iskoristio Ante Ćorić, koji je izašao sam ispred Stipice i uspio pogoditi mrežu. Na ponovljenoj snimci se čini da je Ćorić možda bio u minimalnom zaleđu.

Hajdukova najbolja prilika za gol uslijedila je u 35. minuti kada je Stojanovič nespretno zakačio loptu, a Livaković dobrom intervencijom spasio autogol.

Je li Hajduk oštećen kod prvog i/ili trećeg gola Dinama?

Ukupno glasova:

Tri minute kasnije Fernandes puca glavom s osam metara, a Stipica to hvata. Hajduk je prvo poluvrijeme završio bez udarca na vrata, no već u drugoj minuti Futacs, koji je ušao na poluvremenu, pogađa gredu nakon prodora i ubacivanja Ohandze. Puno bolja igra Hajduka isplatila se u 64. minuti kada je nakon udarca s kuta kapetan Splićana Zoran Nižić ostao potpuno sam i udarcem glavom u padu probija Livakovića za 1-1.

U 71. minuti je teže ozlijedio koljeno Mađar Futacs, a u 78. minuti Danny Olmo donosi opet prednost Dinamu. Španjolac je bez krzmanja opalio s 20 metara i pogodio sami donji lijevi kut vrata Splićana.

U 80. minuti novi gol Dinama - Fernandes se sjurio prema kaznenom prostoru, dodao Henriquezu čiji udarac Stipica blokira, da bi potom El Hilal Soudani prihvatio odbijenu loptu i lako pogodio mrežu za konačnih 3-1.

Statistika na kraju dvoboja pokazuje da je Dinamo bio bolji i konkretniji. Modri su imali devet udaraca prema golu, od čega sedam u okvir, a  Hajduk je imao svega dva pokušaja prema golu i jedan u okvir gola. Dinamo je imao i bolji posjed lopte na svojoj strani (56-44).

Momčad Marija Cvitanovića vodi s 10 bodova na prvenstvenoj ljestvici, Rijeka ima 9 i utakmicu manje, a Hajduk je tek peti sa sedam bodova.

Utakmicu je na stadionu Maksimir pratilo 15.000 gledatelja, a sudio je Zebec iz Cestice.

Strijelci: 1-0 Ćorić (8), 1-1 Nižić (64), 2-1 Olmo (78), 3-1 Soudani (80)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider