Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U svom drugom nastupu

Neočekivani junak Hajduka: Zabio prvijenac i spasio momčad nove blamaže protiv Rudeša

U utakmici 24. kola Prve HNL odigranoj u subotu u Splitu Hajduk je pobijedio Rudeš s 1-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak za 14. ovosezonsku pobjedu Splićana postigao je mađarski napadač Adam Gyurcso u 52. minuti.

Nakon poraza u prošlom kolu od Slaven Belupa, nogometaši Hajduka ponovno su bili domaćini na Poljudu, jer su zbog vremenskih neprilika u Zagrebu, zamijenili domaćinstvo s Rudešom, posljednjeplasiranim klubom Prve HNL iz istoimenog naselja na zapadnom dijelu glavnog grada Hrvatske.

Rudeš je u prvom dijelu prvenstva na Poljudu pobijedio Hajduk s 3-2, što je dovelo do smjene trenera Carrilla kojeg je na klupi zamijenio sadašnji trener Željko Kopić.

U prvom poluvremenu Hajduk je stvorio samo jednu izglednu prigodu za postizanje pogotka i to u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Gyurcso odlično u šesnaestercu gostiju pronašao Fomitschowa, koji povratnom loptom upošljava Saida, koji s vrha šesnaesterca šalje loptu pored lijeve vratnice gola Rudeša.

Hajduk je došao u vodstvo nakon što je u 52. minuti opet Fomitschow pronašao Saida, koji prsima spušta loptu za Gyursca, a ovaj iz trka, s udaljenosti od osam metara, pogađa suprotni kut golmana Rudeša Čondrića.

Bio je to prvi gol Mađara Adama Gyursca u drugom nastupu u dresu Hajduka, kojim su se "bijeli" s 47 bodova učvrstili na drugom mjestu i smanjili zaostatak za Dinamom na šest bodova, ali vodeća momčad prvenstva ima dvije utakmice manje.

Susret je odigran na stadionu Poljud, a sudio je pred 6.000 gledatelja Ivan Bebek iz Rijeke.

Strijelac: 1-0 Gyurcso (52)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider