Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Hrvatska ima još jednog debitanta iz Bundeslige: Jakić je prije tri godine igrao u Istri, a sada je pokrenuo akciju za gol

Osim Josipa Stanišića, u dresu hrvatske nogometne reprezentacije debitirao je i veznjak Eintrachta, Kristijan Jakić.

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je važna tri boda u kvalifikacijama za odlazak u Katar, pobijedili su Cipar sa 3:0 i tako ostali na vrhu skupine H sa 16 bodova.

Osim Josipa Stanišića, u dresu hrvatske reprezentacije debitirao je još jedan igrač iz njemačke Bundeslige, Kristijan Jakić koji trenutačno nastupa za Eintracht iz Frankfurta.

U igru je ušao u 84. minuti susreta, a zamijenio je Marcela Brozovića koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u veznom redu.

Iako je na terenu proveo nešto manje od deset minuta, Jakić je sudjelovao u akciji za treći pogodak. Poslao je tako jednu dugu loptu prema Josipu Brekalu koji se sjajno otarasio svog čuvara i poslužio Marka Livaju kojem nije bilo teško zabiti za konačnih 3:0.

Rusi u stopu prate Vatrene: Evo kako izgleda raspored Hrvatske do kraja kvalifikacija

Nakon utakmice mladi veznjak nije skrivao zadovoljstvo debijem u dresu Vatrenih, raširio je osmijeh od uha do uha.

"Živim najbolje trenutke svoje karijere, ovo je fantastično. To čekaš cijeli život i napokon se ostvarilo. Ne mogu opisati što trenutno sjećam, igrati s ovakvim igračima, biti s njima, komunicirati, ma ovo je velika stvar za mene", rekao je Jakić koji se sjajnim igrama u dresu novog kluba nametnuo izborniku Zlatku Daliću.

Pogodak Marka Livaje za konačan rezultat utakmice

"Neopisivo sam sretan što sam dobio taj poziv, ne mogu opisat tu sreću koja je sad u meni, valjda je ta dobra igra u Dinamu i transfer odradilo svoje, oplodilo se,“ rekao je Kristijan Jakić za Dnevnik Nove TV.

A prije samo tri godine nosio je dres Istre 1961 u kojoj je igrao na posudbi iz Lokomotive. Na Kajzerici se zadržao samo godinu dana, sjajnim igrama zaradio je transfer u Dinamo koji ga je ubrzo prodao njemačkom bundesligašu.

Otkako je stigao u Eintracht, Jakić je skupio četiri nastupa u Bundesligi, od čega je tri puta bio u startnoj postavi i odradio svih 90 minuta.

"Ovdje se dosta se trči, dosta se radi presing, dosta je sprinteva… U hrvatskom nogometu je malo drugačije. Dosta su naporni treninzi, mnogo igrača se vjerojatno ne bi moglo naviknuti na taj nivo igre,“ zaključio je Jakić.

Izjava Jakića nakon utakmice za Novu TV