Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bodovno izjednačeni

Rusi u stopu prate Vatrene: Evo kako izgleda raspored Hrvatske do kraja kvalifikacija

Hrvatska reprezentacija trenutno je na vrhu skupine sa 16 bodova i boljom gol-razlikom od Rusije, a do kraja kvalifikacija ostala su još tri susreta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 7. kolu skupine H kvalifikacija za odlazak na SP 2022., Hrvatska je slavila protiv Cipra sa 3:0, dok je Rusija upisala minimalnu pobjedu protiv Slovačke čime se nastavlja velika borba za prvo mjesto i izravan plasman u Katar.

Obje reprezentacije nakon sedam odigranih kola imaju 16 bodova, dok je Hrvatska na vrhu skupine zbog bolje gol-razlike. Također, Vatrenima u prilog ide i bolji raspored do kraja kvalifikacija.

Tako na domaćem terenu dočekuju Rusiju i Slovačku te odlaze na gostovanje na Maltu, dok Ruse čeka znatno teži posao. Kod kuće igraju samo protiv Cipra, dok odlaze na dva neugodna gostovanja, u Sloveniju i, dakako, Hrvatsku.

Budući da su Hrvatska i Rusija pobjegle konkurenciji, Slovencima i Slovacima, na šest, odnosno sedam bodova za prvo mjesto treba im čudo. Moraju pobijediti sve utakmice do kraja, dok Hrvatska i Rusija moraju sve izgubiti pa na kraju kvalifikacija i remizirati.

gol expired Stanišić se oglasio na Instagramu nakon debija za Hrvatsku: Objavio je emotivnu poruku divider

Prema tome jasno je da će glavna borba za izravan plasman u Katar odvijati između dvije reprezentacije, Hrvatske i Rusije.

U slučaju da Hrvatska slavi protiv Slovačke u Gradskom vrtu te na Malti, a Rusija protiv Slovenije i Cipra, u posljednju utakmicu ušli bi bodovno izjednačeni.

Gol-razlika odlučuje u slučaju istog broja bodova

Završi li pak posljednja utakmica podjelom bodova, to bi najviše odgovaralo Vatrenima koji, kako smo već rekli, imaju bolju gol-razliku i zbog toga bi osigurali izravan plasman u Katar kao prvoplasirana reprezentacija.

Zlatko Dalić Izbornik Zlatko Dalić priznao što je bio jedini minus utakmice protiv Cipra divider

Budući da samo deset reprezentacija osigurava izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, deset drugoplasiranih reprezentacija odlazi u dodatne kvalifikacije koje će biti jako teške.

U dodatnim kvalifikacijama reprezentacije će se boriti podijeljene u tri skupine, a ondje će se igrati samo po jedna nokaut-utakmica. Tako će samo tri najbolje reprezentacije, iz svake skupine po jedna, osigurati plasman u Katar.

Evo kako izgleda raspored hrvatske i ruske reprezentacije do kraja kvalifikacija.

Ovog ponedjeljka, 11. listopada Hrvatska dočekuje Slovačku u Gradskom vrtu, dok Rusija odlaze na teško gostovanje u Sloveniju.

Točno mjesec dana kasnije Hrvatska odlazi na gostovanje na Maltu, dok Rusija dočekuje Cipar, a onda tri dana kasnije čeka nas dvoboj Hrvatske i Rusije. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sažeci s utakmice Cipra i Hrvatske

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider