Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kakva utakmica

Rusi uz dosta sreće pobijedili Slovačku i u stopu prate Vatrene, probudila se Kekova Slovenija

Uz susret Cipar - Hrvatska, odigrane su i preostale dvije utakmice sedmog kola skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., u kojoj se poslije pobjede na Cipru ponosno na vrhu šepuri Hrvatska, u susretima sedmog kola Rusija je na svom terenu s 1:0 pobijedila Slovačku dok je Slovenija kao gost sa 4:0 slavila na Malti.

Uz nevjerojatnu količinu sreće Rusi su svladali Slovake. U cijeloj utakmici prema slovačkim vratima upućen je jedan jedini udarac u okvir, a i taj jedan nije bio djelo nekog ruskog reprezentativca već slovačkog braniča Milana Škriniara koji je u 24. minuti postigao autogol.

Izuzev te situacije, sve ostalo je bilo na strani Slovačke. Imali su izrazitu dominaciju u posjedu lopte (70:30), kornerima (14:6), udarcima prema golu (25:5), udarcima u okvir (5:1), ali što im to vrijedi kada nisu uspjeli pronaći put do mreže...

Slovaci stižu u Osijek po sve ili ništa

Ovim porazom je Slovačka, koja u ponedjeljak stiže u Osijek na megdan Vatrenima, skliznula na četvrto mjesto u skupini H. Preskočila ju je Slovenija koja na Malti nije imala nikakvih problema prvenstveno zahvaljujući dvostrukom strijelcu Josipu Iličiću i trostrukom asistentu Sandiju Lovriću.

Preostali slovenski strijelci bili su Andraž Šporar i Benjamin Šeško.

Iduće, osmo kolo skupine H, igra se u ponedjeljak. Hrvatska i Slovačka igraju u Gradskom vrtu, a 400-tinjak kilometara istočno rijekom Dravom snage će odmjeriti Slovenija i Rusija.

Cipar će pak ugostiti Maltu u utakmici za prestiž, koja ni o čemu bitnom ne odlučuje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider