Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzeo manju ponudu

Emotivni oproštaj brazilskog asa: ''Ne igram nogomet zbog novca"

Dani Alves oprostio se od Juventusa za koji je odigrao odličnu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je imao još jednu godinu ugovora s Juventusom, Dani Alves raskinuo je ugovor s talijanskim prvakom i karijeru će nastaviti u Manchester Cityju. Premda je Chelsea nudio oko dva milijuna eura više, Alves će najvjerojatnije pojačati City, a presudna je njegova želja za suradnjom s Pepom Guardiolom koji ga je vodio u slavnoj momčadi Barcelone.

Šef Juventusa Giuseppe Marotta već je najavio raskid ugovora s Alvesom, koji se nakon finala Lige prvaka zamjerio navijačima. Od njih se oprostio emotivnim oproštajnim pismom.

''Želio bih zahvaliti svim navijačima Juventusa za odličnu godinu, suigračima koji su me dočekali kao pravi profesionalci i klubu koji pobjeđuje i igra finala. Mislim da sam pokazao poštovanje prema klubu svojim zalaganjem, strašću i nastojanjima da ovaj klub svakoga dana učinim većim.''

''Moje je srce čisto'' 

''Ispričavam se navijačima Juventusa ako su nekad pomislili da sam ih uvrijedio. To nije bila moja namjera, imam spontani pristup životu koji ne mogu svi razumjeti. Nisam savršen, ali moje je srce čisto'', napisao je.

''Ne igram nogomet zbog novca, igram jer volim ovaj posao i one koji su dio njega. Ostavljam vama da prosudite što sam i za koga radio. Volim nogomet i novac me neće zadržati na jednom mjestu'', objasnio je Alves razloge svog odlaska.

Iako su mu 34 godine, Alves je pokazao da ima još puno goriva u rezervoaru. Prošle sezone bio je jedan od najboljih igrača Juventusa, a posebno se istaknuo ključnim asistencijama koje su odvele Juve do finala Lige prvaka. Alves je suigračima u Ligi prvaka stvorio 31 šansu i u toj je statističkoj kategoriji bio drugi u cijelom natjecanju iza Tonija Kroosa.

Iako je Guardiola u procesu pomlađivanja momčadi, zbog Alvesa je spreman napraviti iznimku. Očekuje se da će posao biti formaliziran sljedećeg tjedna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider