Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro ponovno zajedno?

Juve u šoku: Dani Alves raskida ugovor i odlazi u Premierligu!

Brazilac Dani Alves osjetio je da je vrijeme za novi izazov, najveći dosada u njegovoj karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je s Juventusom u prvoj sezoni osvojio dvije titule i igrao u finalu Lige prvaka, Dani Alves već ovoga ljeta napušta velikana iz Torina i odlazi u Englesku. Brazilac je kod šefa Juvea Giuseppea Marotte izrazio želju za "promjenom sredine", što mu je ovaj odmah ispunio.

"Dani Alves je odlučio da želi promijeniti sredinu. Postići ćemo sporazumni raskid suradnje i poželjeti mu sve najbolje", rekao je Marotta za Gazzettu dello Sport.

Alves se nakon nedavnog finala Lige prvaka, u kojem je Real Madrid slavio s 4:1, zamjerio navijačima iz nekoliko razloga. Najprije je javno rekao da ponajbolji igrač Juvea Paolo Dybala mora napustiti Serie A ako želi napredovati kao igrač. Nakon toga je na svom Instagram profilu objavio fotografiju kopački u kojima je nastupio kada je kao član Barcelone slavio u finalu Lige prvaka protiv Juventusa 2015. godine.

To je bila kap koja je prelila čašu i zbog čega je Marotta odlučio sporazumno raskinuti dvogodišnji ugovor nakon samo godine dana.

"Motivacija je najvažnija stvar kod nogometaša. Ako on ne želi igrati za Juventus, nema smisla da ga držimo protiv njegove volje", zaključio je šef torinskog diva.

Iduća destinacija Danija Alvesa je Engleska, točnije Manchester City koji vodi njegov bivši trener iz Barcelone Pep Guardiola. Dobro je poznato da katalonski trener traži igrače kojima bi pokrio bekovske pozicije, koje su bile "rak rana" njegovog Cityja u prvoj sezoni pod njim u Premierligi i Ligi prvaka.

Brazilac bi u iduća dva dana treba obaviti sve potrebne liječničke preglede i potpisati dvogodišnji ugovor sa Cityjem, prenose britanski mediji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider