Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Usijanje na Bernabeuu

Madrid se trese, Real se raspada: Ronaldo i Ramos zaprepastili Pereza

Kriza u Real Madridu još uvijek je udarna tema španjolskih medija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos pokucali su na vrata iznenađenog Florentina Pereza i zatražili da razmotri ponude koje će dobiti za njih u ljetnom prijelaznom roku, informacija je poznatog španjolskog novinara Pipi Estrade koju je objavio u El Chiringuitu, televizijskom showu posvećenom španjolskom nogometu.

Tajni sastanak u Londonu: Kraj Lige prvaka i nogometa kakvog poznajemo

Ronaldo i Ramos odlučili su se za taj potez nakon poraza Real u gradskom derbiju s Atleticom i brojnih oštrih kritika koje su uslijedile od strane španjolskih medija i razočaranih navijača. Ronaldo je dodatno dolio ulje na vatru nakon utakmice kritičnim izjavama na račun suigrača.
„Da su svi na mojoj razini, bili bismo na prvom mjestu“, među ostalim kazao je najbolji igrač Real Madrida i eksplicitno u negativnom kontekstu spomenuo Kovačića, Lucasa i Jesea, a nisu ni oni ostali dužni. Kovačić je navodno lucidno uzvratio Portugalcu.

Portugalac se kasnije pokušao „oprati“ izjavama da nije dobro shvaćen, ali čini se da mu nije baš uspjelo. Ronalda i Karima Benzemu navijači su dočekali na izlazu sa stadiona skandiranjem „plaćenici“. Sve su to navodno razlozi zbog čega su Ronaldo i Ramos odlučili posjetiti predsjednika i zapravo zatražili odlazak iz Reala.

Ronalda se već duže vrijeme spominje u kontekstu prelaska u Manchester United ili Paris SG, dok je Ramos povezivan u kontekstu s Manchester Unitedom prošlog ljeta kada se „zakačio“ s Perezom tijekom pregovora oko produženja ugovora. Perez mu isprva nije želio povećati plaću na 10 milijuna eura neto godišnje, no na kraju je, čini se nevoljko, popustio za vrijeme turneje u Kini. Potpisu ugovora prethodili su obračuni preko medija. Bilo je tu svega s obje strane, od optužbi za reketarenje i ucjenjivanje do nelojalnosti i nedostojnog odnosa prema senatoru i jednom od najboljih igrača kluba.

Kapetan Reala je na kraju produžio ugovor, ali ostali su određeni repovi. Perez navodno još uvijek nije prešao preko toga kako je Ramos „izboksao“ povećanje plaće, a kod Ramosa je s druge strane navodno ostao dojam da ga u klubu nedovoljno poštuju. Posljednji loši rezultati Reala i negativna atmosfera u kluba ponovno su potencirali mogući odlazak kako Ramosa tako i najveće zvijezde kluba Ronalda.

Njihov zahtjev za odlaskom koincidira s objavom transfer liste koju je Perez navodno sastavio nakon što je shvatio da Real ni ove sezone neće osvojiti španjolsko prvenstvo. Među deset imena koje Real namjerava prodati ako dobije odgovarajuću ponuda nalaze se upravo Ramos i Ronaldo. Razočaran ponašanjem i pristupom svojih igrača Perez želi obaviti potpuni remont momčadi. Na Realovoj listi potencijalnih pojačanja nalaze se sedmorica igrača, među kojima su najpoznatija imena Paul Pogba, Eden Hazard i Antonie Griezmann.

Kako god, Santiago Bernabeu podrhtava od svađa i međusobnih obračuna. Turbulentna su vremena na Bernabeuu, a zna se da drastični problemi zahtijevaju drastične poteze. Stoga je lako moguće da se Real i Ronaldo rastanu ovoga ljeta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider