Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tragikomedija

VIDEO Real se raspada, svijet se smije bahatom Ronaldu

Nakon poraza u madridskom gradskom derbiju, Real je pogodila nova velika kriza. Na udaru navijača su predsjednik Florentino Perez i najveća zvijezda kluba Cristiano Ronaldo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Florentino, odlazi!“ zagrmjelo je prvi put Santiago Bernabeuom nakon što je Antonie Griezmann pogodio mrežu Keylora Navasa u sinoćnjem velikom madridskom derbiju.

Zna se najveći problem Reala: Ima li Zidane 'petlju' reći Ronaldu DOSTA!?

Drugi put jako dobro se čulo pred kraj utakmice i po svršetku utakmice, zavijorile su se i bijele maramice, no klupski ton majstor brže bolje odvrnuo je razglas do kraja kako bi s „Hala Madrid!“ zakamuflirao žestoko skandiranje. Realove navijače taj je potez samo još više razjario pa su još žešće zagrmjeli dok su se spuštali niz stepenice velebnog stadiona. Očevici kažu da su zidovi pucali. Skandiralo se i ispred stadiona, „Florentino, odlazi“ odzvanjalo je čitavom Castellanom.

Perez je izgledao vidno nervozno u društvu visokih uzvanika kao što su bivši premijer José María Aznar i njegova supruga Ana Botella. Navodno je odmah poslao glasnika u svlačionicu kako bi dojavio Zinedineu Zidaneu da očekuje hitni raport i objašnjenje.

Izvanredni sastanak Pereza i Zidanea

Prema informacija Cadena COPE izvanredni sastanak trenera i predsjednika održao se nepunih sat vremena nakon utakmice. Perez nije mogao čekati do jutra, što dovoljno govori koliko je bio uznemiren te kakva je situacija i kolika je kriza pogodila Bernabeu. "Oluja, tornado ili zemljotres" koji god termin upotrijebili nećemo pogriješiti. Perez drugi put u sezoni doživljava neugodu da mu skandiraju "dimision".

Prvi put nakon debakla protiv Barcelone, a sada nakon poraza u „el Madrilenu“. Dakle, nakon dvije najvažnije utakmice u sezoni. A kada Bernabeu zagrmi odlazi, kada se počnu vijoriti bijele maramice, zna se što slijedi. Teško da će Perez „preživjeti“ i treći sličan "koncert" u istoj sezoni. To je do sada rijetko kome uspjelo pa će teško i Perezu.

Perez je na meti već duže vrijeme, ali čini se da su u Madridu tek sada svi „progledali“. Tek sada je svima postalo jasno da je cijeli klub podredio jednom čovjeku, da je veliki, najveći klub postao talac istoga, da je sve stavio na jednu kartu i vrlo blizu je toga da sve izgubi. Sedam godina i tek jedno mršavo prvenstvo: rezultat kakav Real ne pamti.

A ako se dogodi i druga sezona zaredom bez osvojenog trofeja, ako Zidane ne uspije osvojiti Ligu prvaka, jer prvenstvo je već izgubljeno, bit će to još jedan negativan rekord kakav Real ne pamti već desetljećima. U tom slučaju što se još treba dogoditi da kreator politike koja je dotle dovela ne odstupi? Dalje nema i Perez je toga jako dobro svjestan. Već jednom je imao sličnu situaciju, zapravo nešto čak i komotniju, jer ga nisu pratili ovako loši rezultati, pa je ipak morao odstupiti.

Ronaldo napao suigrače

Navijači Reala iskalili su bijes na Perezu, ali ni najveća klupska zvijezda nije ostala pošteđena. Ronaldo je u naletu bijesa konačno rekao ono što potajno misli. Malo mu vrijede kasnija izmotavanja u stilu hrvatskih političara da nije dobro shvaćen. Nije mogao reći da nije istina, jer je to izrekao u „pera“ brojnih novinara i pred mikrofonima. Na izlazu sa stadiona Ronaldu i Benzemi pobješnjeli navijači dovikivali su: "Plaćenici!“

Na društvenim mrežama uslijedio je pravi stampedo. Ronaldo je glavna meta. Salve smijeha je izazvao je njegov lapsus kada je pogrešno izgovorio prezime klupskog kolege. Umjesto Kovačić rekao je Kovačević.

U nekim drugim okolnostima to mu ne bi bilo uzeto za zlo, možda bi izgledalo i simpatično, jer, eto, teško je Portugalcu izreći neka hrvatska prezimena, što je sasvim realno opravdanje, i Zidane je nedavno napravio sličan lapsus pa je malo tko primijetio, ali kada već na pasja kola „izvrijeđate i popljujete“ vlastite suigrače, onda je korektno barem da im znate imena.

Neka se Ronaldo upita što je Real osvojio u njegovoj eri!

Kada se sve zbroji i oduzme, možda je Ronaldo djelomično i u pravu kada se pita što to igraju njegovi suigrači, kada je on već tako "loš", zašto oni nešto ne naprave, ali kada se već poziva na statistiku, trebao bi prije toga detaljnije pogledati rubrike i vidjeti kome je on to u posljednje vrijeme dao sve te silne golove i u kakvim utakmicama, te što je osvojio s Realom u šest i pol sezona koliko je na Bernabeuu.

Veliki problem na vidiku: Zidane mora objasniti Ronaldu da nije Messi

Možda bi zaključio da se Realu od 40-tih nije dogodilo da u sedam godina osvoji jedno prvenstvo, da ne pamti kada mu se zadnji put dogodilo da u tri navrata ima Zlatnu kopačku sezone a da u isto vrijeme ne osvoji prvenstvo. Ronaldo bi se morao zapitati kako to da Real ima najboljeg strijelca a ne može ništa osvojiti? Nije li to barem malo čudno?

Ne igra baš za tamo „neku Malagu ili Betis“ pa da može reći kako nema s kim igrati i da mu je klub „tamo neki“ bez ikakvog utjecaja? Čini se da ipak igra u najvećem klubu na svijetu po svim najvažnijim parametrima, koji je u njegovoj eri uložio preko milijardu eura u pojačanja, a bez njega je osvojio 31 naslov prvaka Španjolske i 9 Liga prvaka, a s njim jedno prvenstvo i jednu Ligu prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider