Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gori i od najgoreg

Barca puca od smijeha, kakva sramota za Real: Ovo nije istina, zar je to moguće!?

Theo Hernandez osramotio se na predstavljanju pred Realovim navijačima na Santiago Bernabeuu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Madridski mediji danima bubnjaju kako je Real opet ponizio Barcelonu otevši joj u kratkom razdoblju ispred nosa četiri mlada igrača koja je žarko željela. Misli se na Marca Asensija, oko kojeg se vodila borba prije dvije-tri godine, a u posljednje vrijeme Brazilca Viniciusa Jr.-a, potom Thea Hernandeza i na kraju Danija Ceballosa, koji čak priznaje da oduvijek simpatizirao Barcelonu, ali je ipak radije izabrao Real.

Bayern šalje megaponudu koju Real neće moći odbiti, Barca umiješala prste

Dok su se Madriđani grohotom smijali i naslađivali, Katalonci su šutke i posramljeno pognuli glave. Gdje god da se okrene, Barca nailazi na zidove. Dani prolaze, prijelazni rok teče, a Barca još nije dovela nikoga vrijednog spomena.

Theo Hernandez osramotio se na predstavljanju

Učmala i depresivna atmosfera s Camp Noua razlila se po ulicama Barcelone, navijačko mrmljanje i špotanje uprave zavladalo je katalonskom metropolom, a onda je iz vedra neba stiglo neočekivano „osvježenje“, i to iz srca Madrida, sa Santiago Bernabeua.

Na predstavljanju pred navijačima Theo Hernandez uspio je nadmašiti brazilskog „fantazistu“ Danila, za kojeg se mislilo da je nenadmašiv. No, mladi Francuz još jednom je pokazao da je u današnjem nogometu sve moguće, pa i to da igrač koji će nositi dres najslavnijeg i najvećeg kluba svih vremena nije u stanju držati loptu u zraku 3 do 4 sekunde, a da mu ona ne pobjegne kao izmorenom pružnom radniku kojem bacite tenisku lopticu dok u cokulama pije pivu.

Gotovo istog trenutka kada je Hernandezu lopta pobjegla visoko u zrak i pala mu na zemlju poput skočice, nastao je požar na društvenim mrežama, Katalonija je skočila na noge i prasnula u smijeh. Slaba im je utjeha, ali očito slatka.

„Real je doveo još jednog svjetskog tehničara. Hvala im na 'otimanju'“, u ovom i sličnom tonu razlijevali su se sarkastični komentari Barcinih drukera pod videom koji se širio društvenim mrežama brzinom munje.

Danilo se pokazao kao "mačak u vreći"

Kada se Danilo pretprošlog ljeta predstavio na Bernabeu sa „savršenom brazilskom žonglerskom tehnikom i mekoćom“, napisali smo da je "mačak u vreći". Našalili smo se da je Socratesu bolje što je preminuo, kad je već morao tako rano otići, nego da je dočekao takvo predstavljanje na slavnom stadionu jednog brazilskog nogometaša, k tome i reprezentativca. U Socratesovo vrijeme u Brazilu su i konobari radili čuda s loptom, a kamoli profesionalni nogometaši.

Opravdanja da je on bek i da mu „tehnika“ (zamislite velike tehnike držati loptu u zraku desetak sekundi!) nije primarni zadatak samo pokazuje gdje je došao današnji nogomet i kakvi sve igrači zarađuju milijune. To je naše mišljenje, ne morate se s time složiti. Jer, prije tridesetak godina i fizioterapeuti Reala bolje su baratali loptom. Možete li zamisliti da bi Chendu ili Robertu Carlosu lopta tako bježala!?

Real će isplatiti Atleticu za Hernandeza 30 milijuna eura

Vrijeme je pokazalo da Danila, kojeg je Real platio čak 30 milijuna eura, jednako kao i Hernandeza, baš i nije pojela trema na predstavljanju, iako je i takvo obrazloženje smiješno jer je Danilo u trenutku dolaska u Real imao 23 godine i pregršt iskustva iz Santosa i Porta te brazilske reprezentacije.

Theo Hernandez ipak je mlađi, iako ne i premlad, jer ima 19 godina i 32 nastupa u Primeri na posudbi u Alavesu te je upisao nekoliko nastupa za mladu francusku reprezentaciju. Ostavit ćemo mogućnost da se uplašio, ali tek će vrijeme pokazati je li ova sekvenca simptomatično upozorenje, na tragu Danila, ili se radi samo o lošem trenutku i tremi koju nije znao obuzdati, što također može biti neki pokazatelj budućnosti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider