Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokvarili plan katalonaca

Kraj rata Reala i Barce: Mlada zvijezda izabrala Real, propada dogovor s Atleticom

Igrač oko kojeg ratuju Real i Barcelona pred potpisom je za Kraljevski klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

19-godišnji lijevi bek Atletico Madrida na posudbi u Alavesu Theo Hernandez jedno je od najvećih otkrića Primere ove sezone. Sjajnim igrama u vrlo uspješnoj sezoni Alavesa došao je na metu Reala i Barcelone koji su zaratili oko igrača od kojeg su u budućnosti puno očekuje.

Prema posljednjim informacijama iz Španjolske u prednosti je Real. Marca javlja da je igrač prošao medicinske preglede u Realovoj klinici i da se samo čeka službena objava njegovog dolaska u Real. Ona se očekuje nakon finala Kupa 27. svibnja u kojem Alaves igra protiv njegovog nesuđenog kluba Barcelone.

Bila bi to formalizacija usmenog dogovora koji Hernandez, prema pisanju španjolskih medija, ima s Realom. Otkupna klauzula iznosi ''samo'' 24 milijuna eura i oba se je kluba spremna platiti, a ključna je bila Hernandezova želja za prelaskom u redove gradskog rivala.

Ovim transferom pao bi u vodu i ''pakt o nenapadanju'' koji imaju dva madridska rivala, a koji brani klubovima međusobno kupovanje igrača. O paktu se puno pisalo u kontekstu Antoinea Griezmanna i njegovog mogućeg prelaska u Real, ali puno je izglednije da će se pakt raspasti na Hernandezu.

Atletico je pokušao zadržati Hernandeza; ponudili su mu novi ugovor, a s njim je razgovarao i Diego Simeone. Međutim, Hernandez je nezadovoljan tretmanom u Atleticu zbog čega je odlučio napustiti klub u čiju je akademiju došao s 10 godina.

Atletico je prema zadnjim informacijama htio izbjeći njegov transfer u redove gradskog rivala zbog čega su ga nudili Barceloni, Liverpoolu i neimenovanom njemačkom klubu. Međutim, Hernandez je odlučio otići u Real, a za utjehu su odštetu uspjeli podići s prvotnih 24 na 30 milijuna eura.

Iako je odrastao u Madridu, Hernandez je rođen u Marseilleu i igra za mlade reprezentacije Francuske. U Realu će mu glavni konkurent biti Marcelo, a očekuje se da u budućnosti naslijedi sjajnog Brazilca na poziciji lijevog beka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider