Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će ''krvavo''

Barca i Real ulaze u rat za igrača budućnosti: Real krši dogovor s rivalom

Na pomolu je rat Real i Barcelone, a razlog je igrač koji bi u budućnosti mogao dominirati svojom pozicijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pomolu je rat Reala i Barcelone, a razlog je Theo Hernandez, 19-godišnji lijevi bek Atletico Madrida na posudbi u Alavesu. On je najveće otkriće Primere ove sezone, a relativno mala odštetna klauzula od 24 milijuna eura je bila dovoljna da dva najveća španjolska kluba krenu po Hernandeza.

Hernandez je rođen u Marseilleu gdje je igrao njegov otac Jean-Francois. Iako igra za francuske mlađe reprezentacije, već je s 10 godina došao u Atletico za koji je također nastupao njegov otac, kao i brat Lucas koji je rezervni stoper Colchonerosa.

Hernandez je oduševio u Alavesu koji igra vrlo dobro sezonu nakon povratka u Primeru – na ljestvici su trenutno 11., a izborili su i finale Kupa. Jedan od ključnih igrača je Hernandez koji predvodi momčad u asistencijama i broju driblinga, a posebno oduševljavaju njegovi prodori preko cijelog terena.

Je li došlo vrijeme za pad dogovora velikih rivala?

Real ga vidi ga zamjenu za Marcela, a zbog njega su spremni prekršiti i famozni ''pakt o nenapadanju'', usmeni dogovor madridskih klubova koji brani međusobno kupovanje igrača. Taj je dogovor već došao u pitanje zbog Antoinea Griezmanna, a sada bi zbog Hernandeza mogao i definitivno otići u povijest.

Hernadez je, prema pisanju španjolskih medija, postigao usmeni dogovor s Realom, s kojim bi potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 35 milijuna eura. Međutim, As saznaje kako se u igru uključila i Barcelona, a njihov je glavni adut igračev agent Manuel Garcia Quilon.

Njegov odnos s Florentinom Perezom nije najbolji i svog bi igrača htio vidjeti u Barceloni. Katalonci bi htjeli vidjeti Hernandeza na lijevom boku umjesto Jordija Albe kojeg više ne smatraju ključnim igračem i razmišljaju o njegovoj prodaji. Barcelona je Hernandeza pokušala dovesti još na ljeto; tada je njegova odštetna klauzula iznosila svega šest milijuna eura, ali Atletico je reagirao novim ugovorom s većom odštetom. Međutim, nakon odlične sezone i ona je postala jeftina, a Atletico će sada teško zadržati svog velikog talenta.

U Atleticu navodno ''podržavaju'' Barcelonu i voljeli bi da, ako već mora otići, ode u Kataloniju. Hernandez, s druge strane, želi u Real, a o ponudama iz inozemstva uopće ne razmišlja iako ga žele i klubovi poput Bayerna i Liverpoola. Mladog ćemo beka, dakle, sljedeće sezone gledati u nekom od tri najjača španjolska kluba, a u tom trokutu najmanje šanse ima Atletico iako će ga pokušati nagovoriti da sljedeće sezone obuče crveno – bijeli dres.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider