Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva blamaža

VIDEO Real crveni, Brazilci se pokrivaju po glavi: Zar je ovo moguće?

Najnovije pojačanje Real Madrida, Brazilac Danilo osramotio se na predstavljanju na Santiago Bernabeuu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivša zvijezda engleskog nogometa Michael Owen prije izvjesnog vremena priznao je kako je imao ogromnu tremu na predstavljanju pred navijačima Real Madrida.

Guardiola kuca na vrata Reala: Astronomski transfer za znatno jači Bayern

„Bilo me je užasno strah da se ne osramotim kod tehniciranja. Kad su mi bacili loptu, odmah sam ju nabio u publiku“, priznao je Owen dodavši kako je bio silno impresioniran Santiagom Bernabeuom i slavnom poviješću kojom je obavijen impozantni stadion Reala.

Najnovije pojačanje Reala, Danilo (23 godine), najbolje zna o čemu je govorio Owen. No, Owen je Englez, a Danilo je ipak Brazilac. I to brazilski reprezentitvac, reprezentativac kojem je lopta, čini se, strani objekt. Možete li to zamisliti? Prije deset-petnaest godina, da ne idemo u dalju povijest, ni u snu, bez obzira radi li se o beku ili napadaču, a danas... Danas je sve moguće.

Danilu se na predstavljanju dogodila situacija iz noćne more. Iako je Bernabeu bio gotovo prazan, trema ga je valjda presjekla. Lopta mu je odmah pala, nije ju uspio ni tri-četiri puta udariti. Na užas svojih sunarodnjaka ostavio je dojam da je s tehnikom na „vi“. Poprilična blamaža, ne zna se je li veća za igrača ili Real. Kad platite igrača 31.5 milijun eura, a on ne može ni dvije-tri sekunde držati loptu u zraku, morate se zapitati jeste li kupili mačka u vreći?

Ne treba ni govoriti kakvi su komentari na društvenim mrežama, posebice od strane navijača Barcelone, Atletica i najvećih Realovih konkurenata u Europi te pogotovo Argentinaca. Brazilci se pokrivaju po glavi. Nekoć su u toj zemlji i sredovječni konobari u cipelama mogli držati loptu u zraku koliko hoćete, a, eto, danas to ne uspijeva ni reprezentativcima. Neki će reći da je ovo samo još jedan dokaz koliko je brazilski nogomet potonuo. Kad se samo sjetimo što je brazilski vratar Dida radio s loptom na Poljudu, kada je „selecao“ gostovao u Splitu...

Možemo samo naslutiti kako bi sve prokomentirao, recimo, pokojni Socrates, koji je znao kritizirati „selecao“ dok su za njega još igrali majstori poput Ronaldinha i Kake. Godinama je upozoravao da Brazil gubi svoj identitet i da nove generacije prije razmišljaju o plaćama nego o svladavanju osnovne tehnike. Kad je već morao umrijeti u šestom desetljeću života, možda je i bolje da nije dočekao ovo što se događa Brazilu posljednjih godina. Kako god, Danilo će vrlo brzo dati odgovor je li u pitanju bila samo trema ili je Real još jednom debelo promašio.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider