Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Arsenal koristi priliku

Kaos u Barceloni, Messi postavio ultimatum: Tri "luda" uvjeta za veliko slavlje Reala

Nakon remija u „el clasicu“, zaoštrila se situacija na Camp Nouu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što Barcelona u velikom derbiju nije uspjela pobijediti Real i smanjiti bodovnu prednost Madriđana, opasno se zaljulja već rasklimana stolica Luisa Enriquea.

Spekulacije o njegovom odlasku na kraju sezone ili čak smjeni usred sezone množe se kao gljive nakon kiše. Britanski Sun plasirao je informaciju kako Enrique već ima ponudu u džepu, navodno ga želi londonski Arsenal.

Arsenal koristi priliku

„Topnici“ mu navodno nude da na ljeto naslijedi Arsenea Wengera. U igri za klupu Arsenala navodno je i trener RB Leipziga Ralph Hasenhüttl, no prije nego što se odluče, Londonci će pričekati rasplet krize u Barceloni.

Španjolski Diario Gol piše kako je predsjednik Reala Florentino Perez na povratku s „el clasica“ u probranom društvu otkrio da Enrique opet nije u dobrim odnosima s Lionelom Messijom, što se već duže vrijeme spekulira. Perez je navodno dodao da je to jedan od razloga zašto Messi još uvijek nije produžio ugovor s Barcelonom.

Messi i Enrique opet u sukobu

Argentinac je navodno nezadovoljan Enriqueovim taktičkim promjenama u postavkama igre i općenito filozofije nogometa koju Barcelona njeguje već desetljećima. Enrique želi brži, okomitiji, izravniji nogomet, a Messi vjeruje u staru viziju „tiki-take“, odnosno više kombinatorike i posjeda lopte.

Messi bi navodno radije vidio na klupi Barcelone svojeg sunarodnjaka Jorgea Sampaolija s kojim je u odličnim privatnim odnosima, a poklapaju im se i nogometna promišljanja.

Problem s kupovinom igrača

Preostala dva važna razloga su financijski prohtjevi i nedovoljno konzultiranje kod izbora pojačanja. Messi smatra da Barcelona u posljednje vrijeme dovodi neprovjerene i nedovoljno kvalitetne igrače za njezinu razinu. Ukratko rečeno, Messi želi prava pojačanja, a ne poluproizvode i želi da ga se o tome pita.

Sve skupa navedeno ide u prilog opće klime koja vlada u Kataloniji, gdje se u medijima i nogometnim forumima puno diskutira o tome je li Barcelona opet promašila s novim igračima. Mnogi su mišljenja da je tek Umtiti istinsko pojačanje, dok su svi ostali pod velikim upitnikom.

Astronomska plaća

Problem za Barcelonu predstavlja i Messijev neutaživ financijski apetit. Svjestan da mu se polako približava kraju karijere očito je da želi papreno naplatiti možda i posljednji veliki ugovor te stoga traži ogromno povećanje plaće; u prvoj godini novog ugovora na najmanje 30 milijuna eura, pa progresivno do isteka ugovora do blizu 40 milijuna eura neto godišnje.

Perez je navodno u probranom društvu ozareno kazao da zbog svega navedenog postoji ozbiljna šansa da Messi napusti Barcelonu i prijeđe u jedan od velikih engleskih klubova, najvjerojatnije u Manchester City.

Perez likuje

Lako je zaključiti da se Perez svesrdno nada takvom raspletom, jer odlaskom Messija Barcelona bi izgubila najboljeg igrača i time bi njezina moć zacijelo okopnila, čime bi se Realu otvorila mogućnost za dugoročno rušenje dominacije Katalonaca španjolskim pa i europskim nogometom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider