Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza trese Camp Nou

Raskol u Barceloni uoči "el clasica": Messi izazvao uzbunu, Enrique "divljao"

Nije pretjerano reći da Barcelona u velikom derbiju protiv Real Madrida spašava sezonu, a možda i trenera.

Kao što smo i najavili da bi se lako moglo dogoditi, Barcelona je opet posrnula na Anoeti, sedmu sezonu zaredom. Iako je remi stigao uoči okršaja s Realom, za nas nije preveliko iznenađenje, zapravo uopće nije iznenađenje.

Evo tko i zašto tjera Messija iz Barcelone: Sukob koji će zauvijek promijeniti Barcu

Pet razloga zašto Real može „zakucati“ Barcu u „el clasicu“: Madrid slavi Hrvate!

Baski iz San Sebastiana tradicionalno su oštra i dugačka kost u grlu Katalonaca, a uz to su u posljednje vrijeme u odličnoj formi. Barca je „kiksala“ na Anoeti i kada je bila najbolja, pa zašto bi bilo neko veliko iznenađenje što je prosula dva boda u trenutku kada je očito izvan prave forme, i to već duže vrijeme?

Enrique „podivljao“ na poluvremenu

Španjolski mediji pišu kako je nakon utakmice u svlačionici Katalonaca vlada grobna tišina, kao da su se spremali za pogreb. Svjesni slabe igre i činjenice da u „el clasico“ ulaze sa šest bodova zaostatka za Realom, svi su bili utučeni, od Luisa Enriquea i cijelog stožera pa do zadnjeg igrača.
El Mundodeportivo je došao do informacije kako je Enrique „divljao“ na poluvremenu: „S ovakvom igrom nikoga ne možete pobijediti. Jel' vam to jasno!? urlao je na svoje zvijezde koje su ga samo šutke gledale.

Nije pomoglo. Barca je i drugo poluvrijeme odigrala kao i prvo. Slabo, toliko slabo da je s remijem zapravo dobro prošla, što je priznao i vidno razočarani Enrique. Ni igrači Barcelone nisu su se puno bolje osjećali, izgledali su kao da su se predali, među njih se uvuklo malodušje. Kad poslovično ratoborni Gerard Pique kaže da će Barci sada biti teško obraniti naslov, sve je jasno.

Nešto ne štima u svlačionici Barcelone

Enrique je kasnije kritizirao igrače, prije svega Piquea zbog javnog isticanih „bijelih zastava“, ali upravo taj detalj puno govori o trenutačnom stanju duha na Camp Nouu i odnosu između igrača i stožera. Nešto tu očito ne štima.Nitko to na Camp Nou neće reći, ali jasno je da se Enrique „drma stolica“. Trener je suočen s mnogobrojnim kritikama, mnogi nisu zadovoljni kako vodi momčad.

Neki podsjećaju da je Barca pretprošle sezone prolazila kroz sličnu krizu. Nakon poraza na Anoeti početkom 2015., došlo je do otvorenog sukoba između Lionela Messija i Enriquea. Spekuliralo se da je Enrique pred otkazom, jer tko se zamjeri s Messijem u Barceloni, zna se kako prolazi.

Zidane Kovačiću povjerava najodgovorniji zadatak protiv Barcelone!

No, strasti su se nekako smirile, Barca je zaredala s pobjedama, Real s lošim rezultatima, kriza na Camp Nouu je prebrođena, a otvorena je na Santiago Bernabeuu. Na kraju je Barcelona imala drugu najuspješniju sezonu u povijesti, drugi put osvojila je sva tri najveća trofeja i postala je jedini klub kojem je to pošlo za rukom u dva navrata.

Je li dobro da sve ovisi o Messiju?

Može li se ponoviti povijesti? Teško je reći, ali jasno je da sve ili barem puno toga ovisi o jednom čovjeku – Lionelu Messiju. Ne treba pojašnjavati koliko Argentinac znači za Barcelonu, on je njezina udarna snaga i ključan igrač. Međutim, teško se može nazvati dobrim da jedna velika momčad toliko ovisi o jednom igraču.

Jer, ni Messi nije svemoguć, ni on može sve sam, koliko god maestralan bio. Da može, onda Argentina ne bi izgubila tri velika finala zaredom, a Barcelona bi slavila u San Sebastianu ili prošle godine protiv Atletica u četvrtfinalu Lige prvaka.

Uzbuna na Camp Nouu

Barcelona je prepuna velikih zvijezda, ali u posljednje vrijeme samo je Messi na visini zadatka. A kad je tako, onda i najsitniji problem koji ga pogodi oglašava alarm za uzbunu na Camp Nouu. Messi u ponedjeljak nije trenirao s ostatkom momčadi i to je odmah otvorilo brojne spekulacije.

Madridski mediji pohitali su podsjetiti na opisani početak 2015. Budući da Messi nije imao vidljivih problema na utakmici s Real Sociedadom, pitaju se u čemu je problem? Je li samo umoran, ozlijeđen ili je možda došlo novog sukoba između Messija i Enriquea?

Ističu da za sada nije poznato o čemu se točno radi, jer nema službenog izvješća, iako katalonski mediji tvrde da je dobio udarac, ali procurilo je da je Enrique održao gotovo jednosatni sastanak s igračima. Ovaj put nije bio tako žestok kao na poluvremenu utakmice na Anoeti. Enrique je održao predavanje svojim igračima u smirenom tonu. Sukus izlaganja glasi: „Morate se probuditi, krajnje je vrijeme.“

Barca u „el clasicu“ spašava sezonu i trenera

Doista, Barcelona je žestoko psihološki uzdrmana i ako ne pobijedi u „el clasicu“, posebice ako izgubi, prvenstvo bi moglo biti prelomljeno. Nema sumnje da bi Barca ušla u veliku krizu s potpuno nepredvidljivim raspletom. Već vidimo da bi se „prljavo rublje“ vješalo na svakom koraku...

Ukratko, dok Real u miru dočekuje najveći derbi, iako ne posve bez problema, Barcelona je pod velikim pritiskom. Nije pretjerano reći da Katalonci u „el clasicu“ spašavaju sezonu, a možda i trenera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider