Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PSG nazvao oca

Evo tko i zašto tjera Messija iz Barcelone: Sukob koji će zauvijek promijeniti Barcu

Kad Barca ne pobjeđuje, odmah se intenziviraju glasine o Messijevu odlasku, a sve uoči velikod derbija s Real Madridom...

Kriza igre i rezultata Barcelone poslovično se preklapa sa spekulacijama oko budućnosti Lionela Messija. Bliži se derbi Barcelone i Real Madrida, a najveća zvijezda Barcelone još uvijek nije potpisala produženje ugovora s katalonskim klubom. Iako su iz Barcelone ljetos poručivali da će sve biti gotovo do "el clasica", pregovori još uvijek traju i ne zna se točno kada će završiti.

Raskol u Barceloni uoči "el clasica": Messi izazvao uzbunu, Enrique "divljao"

U međuvremenu rasplamsavaju se glasine oko mogućeg Messijeva odlaska s Camp Noua. Nakon kriminalne Barcelonine igre i „kiksa“ protiv Real Sociedada na Anoeti, a uoči velikog derbija s Real Madridom, francuski RTL objavio je informaciju da je sportski direktor PSG-a Patrick Kluivert kontaktirao Messijeva oca Jorgea.

PSG kontaktirao Messijeva oca

Sadržaj razgovora nije teško dokučiti. Kluivert se navodno zanimao postoji li mogućnost da Messi napusti Barcelone i bi li prihvatio ponudu Parižana. Gotovo da se podrazumijeva da bi ponuda spadala u red „nemoralnih“. PSG je navodno spreman nadjačati bilo koju ponudu, i to značajno. Prošlog ljeta Parižani su „ispipavali“ teren oko Neymara, čak su se s njim i sastali dok je bio na ljetovanju i ponudili mu astronomske uvjete. Neymarov menadžer nedavno je potanko objasnio što su mu sve nudili.

Nakon što je Neymar produžio ugovor s Barcom, PSG se očito okreće Messiju. Što Argentinac više odugovlači s potpisom novog ugovora, to se sve više roje glasine o njegovu mogućem odlasku. Proteklih dana engleski i španjolski mediji spekulirali su kako Messija žele oba manchesterska kluba, United i City, a sada su Francuzi udarili kontru s PSG-om.

Neki španjolski mediji, prije svih madridski, spekuliraju o ponovno narušenim odnosima između Messija i Luisa Enriquea. Navodno je došlo sukoba gledišta i prije remija na Anoeti, gdje je Barcelona odigrala dosta loše, čak je podbacila i s postotkom posjeda lopte što joj je godinama bio zaštitni znak.

Koncepcijski sukob Messija i Enriquea

Možda je Barcelona protiv Real Sociedada drastično podbacila u tom segmentu njezine prepoznatljive igre, ali ne može se ne zamijetiti kako Barca već duže vrijeme nema posjed kakav je imala nekoć. Enrique smatra da Barca mora mijenjati stil igre, ne drastično, ali on želi izravniji i učinkovitiji nogomet, a Messiju se ipak više sviđa stara Barcina igra, s više kombiniranja i jasno posljedično većim posjedom. Messi navodno smatra da će inzistiranjem na promjeni stila biti ugrožena esencija Barcina stila i filozofije nogometa kakvu je usvojio još u La Masiji.

Dakle, radi se o različitim konceptima i pogledima kako bi Barcelona trebala igrati da ostane uspješna kao u posljednja dva desetljeća. Enrique nikada nije bio preveliki ljubitelj „tiki-take“, njegova gledišta su ipak dosta različita u odnosu na Guardiolu. Enrique smatra da je ta ideja potrošena i da se klub ipak mora prilagođavati novim trendovima ako želi ostati uspješan, a ne robovati starim navikama i po cijenu neuspjeha.

Messi očito ima drugačije mišljenje, što je jedan od bitnih razloga zbog čega navodno razmišlja o napuštanju Barcelone. Ako Barca želi ići drugim pravcem, onda je vrijeme za rastanak, navodno je Messijevo razmišljanje. Koncepcijski sukob bi mogao eskalirati ako Barcelona nastavi s lošim rezultatima, posebice ako Barcelona ne pobijedi ili još gore izgubi u predstojećem „el clasicu“. U tom slučaju frcat će iskre na sve strane i onda je baš sve moguće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider