Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Englezi otkrivaju

Manchester United favorit: Ibra i Mourinho zajedno protiv Guardiole?

Zlatan Ibrahimović napušta PSG, a bitka za njegov dolazak u punom je jeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Očito su propali svi pokušaji da PSG nagovori Zlatana Ibrahimovića na još 12 mjeseci života u Parizu. On je sam objavio kako je njegova priča na Parku prinčeva završena, a brojni klubovi riješili su se barem jednog suparnika u borbi za dolazak Zlatana.

Njegovi bivši klubovi Juventus i Milan potajno su se nadali, naročito Milan s kojim je Ibra uspješno koketirao putem talijanskih medija, no britanski Telegraph donosi informaciju, i to pod 'ekskluzivno', kako je najveći favorit za transfer Ibrahimovića – Manchester United.

Nakon što je osvajao prvenstva u Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj i Francuskoj, Šveđanin želi ostvariti veliku želju i zaigrati u Premier ligi. Spominjao se Arsenal, koji bi njegovim dolaskom napokon dobio barem neki karakter u momčadi, no Man United je Ibrina želja, piše Telegraph.

Njegov menadžer Mino Riaola trenutno ozbiljno pregovara s Crvenim vragovima kojima, tvrdi engleski list, nije problem ni to što Zlatan traži čak 300 tisuća funti tjedne plaće čime bi postao najplaćeniji nogometaš u najbogatijoj ligi svijeta. Ionako bi stigao besplatno pa plaća nije problem za ugovor na jednu sezonu.

Ibra bi se u Unitedu ponovno, nakon osvajanja naslova u Interu 2009., ujedinio s Joseom Mourinhom koji se očekuje da sjedne na klupu ovog ljeta. Slaven Bilić imao je u tome prste pobijedivši Man United prošlog utorka i sada jedino kiks Cityja donosi Louisu Van Gaalu Ligu prvaka i mogući ostanak na klupi.

Ali, male su šanse za to, a velike da Mourinho, pa čak i Zlatan Ibrahimović sljedeće sezone Old Trafford zovu svojim domom. Koliko je Ibra ozbiljan govori i činjenicu da je odbio milijun funti plaće koliko su mu nudili Kinezi, a nedavno je izjavio kako odlazak u SAD ili bliski istok još nije opcija. Vjeruje da može na najvišem nivou harati europskim travnjacima, a ova je sezona pokazala kako je u pravu.

Ono što ne ide u prilog ovakvom scenariju je što United vjerojatno neće igrati Ligu prvaka, natjecanje koje Ibri za razliku od nacionalnih prvenstava nikad nije bilo suđeno. Štoviše, tu čak drži i negativni rekord, ali ako s Mourinho ode do kraja u Premier ligi lako bi to zaboravio.

I da, u jednom gradu Mourinho i Ibra s jedne strane, Guardiola s druge. Bilo bi to jako, jako zanimljivo...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider