Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
porazna statistika

Nitko nije gori od Ibre u Ligi prvaka: On okrivio Blanca, a ovaj njega!

Zlatan Ibrahimović osmi put nije uspio proći u polufinale Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City je golom De Bruynea pobijedio PSG s 1:0 i plasirao se u polufinale Lige prvaka. Prvi je to put da su se 'građani' plasirali u polufinale nekog europskog natjecanja nakon 1971. kada su osvojili Kup kupova.

Možemo reći kako je tragičar, neki će reći opet, bio Zlatan Ibrahimović. Hart mu je obranio penal na Parku prinčeva, a navijačima Pariza još se u glavi vrti onaj promašaj Šveđanina kada je išao sam na vratara gostiju.

Zanimljiva negativna statistika prati Ibru. Čak devet je puta igrao četvrtfinale u Ligi prvaka, a prošao je jedan jedini put. I to ne sezone s Barcelonom kada su u polufinalu ispali od Mourinhovog Intera. Upravo taj podatak čini Ibrahimovića najneuspješnijim nogometašem četvrtfinalima Lige prvaka.

Nakon susreta Šveđanin za poraz je okrivio Laurenta Blanca odnosno njegovu taktiku.

''U prvom dijelu smo igrali nekom taktikom kojom nikad nismo igrali. Da je prošlo, svi bi ju hvalili, ali ovako se dogodilo to što se dogodilo. U drugom smo to malo promijenili i izgledalo je bolje, ali prošao je Manchester i želim mu sve najbolje. Ipak, uvjeren sam da smo ispali od lošije momčadi'', poručio je Ibrahimović.

Laurent Blanc bio je nezadovoljan nakon ispadanja, a on je također našao krivca. Okrivio je indirektno Ibru odnosno njegove promašaje iz Pariza.

'''Manchester je zasluženo prošao, ali mogu reći da je efikasnost razlog njihove pobjede. Mi smo imali više prilika u dvije utakmice, posebno u onoj prvoj, ali ih nismo iskoristili i zbog toga smo ispali'', rekao je Blanc pa dodao:

''City je dobra momčad, ali nije spektakularna. Čestitam im na prolasku, a mi samo možemo žaliti za promašenim prilikama'', zaključio je trener francuskog prvaka.

Vidjet ćemo hoće li se njihov odnos nakon ovog ispadanja narušiti. Ibra je već najavio odlazak na kraju sezone iako PSG će sve kako bi se ovaj predomislio.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider