Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mlad i neustrašiv

Londonski derbi stvorio zvijezdu: Došao iz treće lige, a sada ga traži Real

Mlada zvijezda Tottenhama je u fokusu sportske javnosti nakon rušenja vodećeg Chelseaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S 19 godina je došao u Tottenham iz trećeligaškog Milton Keynes Donsa za pet milijuna eura, a godinu i pol kasnije su Real Madrid i PSG za njega spremni ponuditi desetke milijuna. Trener Mauricio Pochettino je za njega rekao da je „najvažniji igrač koji se posljednjih godina pojavio u Engleskoj.“

20-godišnji Dele Alli je s dva gola srušio vodeći Chelsea i zacementirao status najvećeg engleskog i jednog od najvećih svjetskih talenata. Oduševio je već u prvoj sezoni koju je završio s 10 golova i devet asistencija, a u drugoj je spreman za dodatni iskorak.

Očekuju se novi teški pregovori Reala i Tottenhama

Već na polovici sezone ima 10 golova i prvi je strijelac momčadi zajedno s Harryjem Kaneom. Real će za njega morati izdvojiti barem 70 milijuna eura, ali taj će transfer, kako sada stvari stoje, ipak pričekati još neko vrijeme. Tottenham je spreman na sve kako bi u svojim redovima zadržao mladu zvijezdu koja je ključna za planove Mauricija Pochettina zbog čega je već dva puta u zadnje dvije sezone dobio novi ugovor.

Alli je moderni vezni igrač sposoban pokriti nekoliko pozicija. Uvijek je u pokretu i potrazi za prostorom, a posjeduje i odličnu tehniku i mirnoću u završnici. Trenutno je prvi strijelac Premierlige među veznim igračima, a usporedba s najboljim engleskim veznjacima u zadnjih 20-ak godina otkriva zašto je Alli zaludio otok.

Koliko je svestran i nepredvidljiv pokazala je utakmica protiv Chelseaja u kojoj je zabio dva sjajna pogotka glavom. Ako se dovoljno dugo zadrži u Engleskoj premierligaški rekord Franka Lamparda, koji je kao veznjak zabio 177 golova, bi mogao biti ozbiljno ugrožen.

Neustrašivi igrač koji će dominirati engleskim nogometom

Njegovo teško djetinjstvo ga je formiralo kao neustrašivu osobu što se vidi i na njegovim igrama. Već u debiju protiv ni manje ni više nego Real Madrida je provukao loptu kroz noge Modriću, a prvi dodir s loptom u seniorskom nogometu je bio dodavanje petom.

Iako Englezi imaju dugu povijest „napuhavanja“ svojih talenata, o Alliju sve govore njegove igre, brojke i Pochettino, ponajbolji trener Premierlige.

„Alli ima velikog potencijala za napredak. Već sad je među najboljim igrača u Engleskoj, a to će bez sumnje biti i sljedećih 10 do 12 godina,“ rekao je Pochettino.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider