Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka velikana

Real i PSG tuku se za engleskog dragulja: Tri zvijezde Borussije i "novi Ibra" na putu za Madrid

Real Madrid i PSG kreću po velikog engleskog talenta i neće štedjeti da ga dovedu u svoje redove...

Real Madrid i PSG žele Tottenhamovu zvijezdu Delea Allija, pišu engleski mediji.
Parižani su navodno spremni ponuditi engleskom klubu odštetu od 60 milijuna eura te dvadesetogodišnjem veznjaku znatno veću plaću od trenutačnih 70.000 eura tjedno koliko zarađuje na White Hart Laneu. Real je također navodno jako zagrijan za engleskog reprezentativca i mogao bi se upustiti u utrku s PSG-om.

Kako je poznato da je čelnik Tottenhama Daniel Levy jedan od najtvrđih pregovarača i ponajboljih trgovaca u svijetu nogometa, pretpostavlja se da bi konačna odšteta mogla debelo prijeći spomenutih 60 milijuna eura. Ako se to dogodi, Alli bi preuzeo rekord  Raheema Sterlinga kao najskupljeg engleskog nogometaša. Sterling je 2015. prešao iz Liverpoola u Manchester City za 62.5 milijuna eura.

Real pregovara s Borussijom Dortmundom

Predsjednik Reala Florentino Perez dobro je upoznat s gore navedenom tvrdnjom jer ima iskustva pregovaranja s Tottenhamom i njegovim čelnikom. Real je upravo iz Tottenhama doveo hrvatskog veznjaka Luku Modrića i velšku superzvijezdu Garetha Balea i to ga je jako skupo stajalo.

Španjolski mediji pišu da su čelnici Reala i Borussije Dortmund iskoristili utakmicu njihovih klubova u Ligi prvaka kako porazgovarali o mogućem poslovnom odnosu.
Real je zainteresiran za nekoliko igrača Dortmunđana, a to su navodno prije svih Pierre-Emerick Aubameyang, što je poznato i od ranije, te kao određeni noviteti Ousmane Dembele i Julian Weigl.

Gabonski napadač već duže vrijeme je u fokusu Reala. Aubameyang ne krije da mu je Real san i da bi volio nastaviti karijeru na Santiago Bernabeuu, tako da se pretpostavlja kako je taj transfer sasvim realna opcija. Pitanje je samo kada jer Real iščekuje rješenje na žalbu koju je uputio Međunarodnom sportskom arbitražnom sudu u svezi FIFA-ine kazne o zabrani registriranja novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka.
O toj odluci ovisit će svi daljnji potezi Reala na tržištu nogu.

"Novi Ibrahimović"

Real je i dalje živo zainteresiran i za talentiranog švedskog napadača Alexandera Isaka, kojeg su švedski i španjolski mediji već prozvali „tamnoputim Ibrahimovićem“ zbog slične tjelesne građe i tehničkih sposobnosti.

Radi se o velikom talentu, vrlo mladom, tek mu je 17 godina, ali fizički iznimno dominantnom. Visok je 190 centimetara, ali odlično barata loptom. Isaku se predviđa svjetla budućnost, programiran je da bude nasljednik Zlatana Ibrahimovića i nova velika zvijezda švedskog nogometa.

Kako pišu švedski mediji AIK je već odbio jednu ponudu Reala u visini od oko 11 milijuna eura, no očekuje se Madriđani ponovno zakucaju na vrata jedanaesterostrukog prvaka Švedske. Pretpostavlja se da će AIK popustiti i dogovoriti se s Realom, jer postoji razik da mladi igrač ne pristane na potpisivanje prvog profesionalnog ugovora i promijeni sredinu. Lako je zaključiti da će Real još malo podebljati ponudu i zakapariti Isaka. 
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider