Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liga prvaka

Utakmice odluke na Old Traffordu i u Istanbulu, Pep želi još jedan 'skalp' Cityja

U utorak je na rasporedu nekoliko izuzetno bitnih utakmica 6. kola Lige prvaka, a među najzanimljivijima su ona na Old Traffordu između Manchester Uniteda i Šahtara te u Istanbulu između Galatasaraya i Juventusa...

Manchester je izborio prolaz u osminu finala, za što se još bore ukrajinski prvak i Bayer iz Leverkusena. Šahtar ima bod više od Nijemaca koji u zadnjem kolu gostuju kod Real Sociedada.

''Znam kakav je osjećaj istrčati na Old Traffordu, definitivno poseban. Ali, moramo zanemariti sve utjecaje oko sebe i težiti isključivo osvajanju tri boda. Po to dolazimo u Manchester'', rekao je hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo.

Itekako napeto bit će i u Istanbulu, u skupini B Lige prvaka, gdje će igrati Galatasaray i Juventus.

Turski prvak treba pobijediti unutar tih 90 minuta želi li proći u osminu finala, dok Juventus ima tu pogodnost da može odigrati i neodlučeno. Na ljestvici je madridski Real već osigurao prvo mjesto, dok je Juventus drugi s dva boda više od Galatasarayja (6-4).

''Možemo i hoćemo pobijediti Juventus. Poštujemo Juventus, ali poštujemo i sebe i znamo kojim putem krenuti prema tri boda. Ispred sebe imamo savršenu priliku: igramo doma i pobjeda nam donosi prolaz. Više ne možemo niti tražiti'', izjavio je na terenu često ludi Brazilac Melo, koji je inače od 2009. godine igrao za Juventus i tek je ove godine definitivno postao punopravni član Galatasarayja (gdje je ranije igrao na posudbi).

Benfica je u pretposljednjem kolu slavila pogotkom Rodriga u Bruxellesu kod Anderlechta s 3-2 i time ostala u igri za osminu finala. Naime, Olympiacos i Benfica prije zadnjeg kola imaju po sedam bodova, ali je ipak grčki prvak u daleko boljoj poziciji. Njemu je dovoljna pobjeda doma protiv Anderlechta u posljednjem kolu, jer treba napomenuti kako ima bolji međusobni omjer protiv Portugalaca (1-0 i 1-1). U tom slučaju je nebitno kako će završiti ogled Benfice i PSG-a na portugalskom tlu.

Zanimljiva utakmica u borbi za prvo mjesto u skupini D odigrat će se na Allianz Areni. Guardiolin Bayern će dočekati Manchester City i nema sumnje kako će se Englezi htjeti osvetiti za bolan poraz na Etihadu.

Bayern je dosad savršen u skupini sa svih pet pobjeda, dok je engleska momčad izgubila jedino doma od Bayerna 3-1. Međutim, teoretski Manchester City još uvijek može do prvog mjesta, makar je takvo što zbilja teško očekivati.

''Bayerna nigdje, apsolutno nigdje, ne zanima drugo mjesto. Želim ozbiljnost, pobjedu i potvrdu prolaska u osminu finala s prvog mjesta'', jasan je bio Josep Guardiola.

Liga prvaka
Skupina A
Real Sociedad Bayer Leverkusen 20:45
Manchester United Šahtjor Donetsk 20:45
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Manchester United 5 3 2 0 11
2. Šahtjor Donetsk 5 2 2 1 8
3. Bayer Leverkusen 5 2 1 2 7
4. Real Sociedad 5 0 1 4 1
Sljedeće utakmice
Skupina B
Kopenhagen FC Real Madrid 20:45
Galatasaray Juventus 20:45
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Real Madrid 5 4 1 0 13
2. Juventus 5 1 3 1 6
3. Galatasaray 5 1 1 3 4
4. Kopenhagen FC 5 1 1 3 4
Sljedeće utakmice
Skupina C
Benfica Paris Saint Germain 20:45
Olympiakos Anderlecht 20:45
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Paris Saint Germain 5 4 1 0 13
2. Olympiakos 5 2 1 2 7
3. Benfica 5 2 1 2 7
4. Anderlecht 5 0 1 4 1
Sljedeće utakmice
Skupina D
Plzen CSKA Moskva 20:45
Bayern Munchen Manchester City 20:45
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Bayern Munchen 5 5 0 0 15
2. Manchester City 5 4 0 1 12
3. CSKA Moskva 5 1 0 4 3
4. Plzen 5 0 0 5 0
Sljedeće utakmice

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider