Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvatska je velesila

Karačić nastavio impresivan niz: Čudesan podatak koji puno toga govori

Završena je još jedna europska rukometna smotra na kojoj su Hrvati ostavili duboki trag.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska se s Europskog prvenstva u rukometu vratila sa srebrnom medaljom i dva prestižna pojedinačna priznanja.

Domagoj Duvnjak je proglašen za najboljeg igrača Europskog prvenstva. Potpuno zaslužen odabir, do te mjere zaslužen da bi bila nepravda da je bilo tko drugi osim hrvatskog kapetana dobio tu nagradu.

Osim Duvnjaka, posebnu čast dobio je i Igor Karačić koji je izabran u idealnu sedmorku na poziciji srednjeg vanjskog.

I upravo je to Karačićevo uvrštavanje u tzv. Dream Team Europskog prvenstva nastavilo jednu lijepu tradiciju za koju se nadamo da neće tako brzo stati.

gol expired Ludih 365 dana slijedi za Kauboje: Triput u akciji na velikoj sceni divider

Naime, punih 16 godina, na devet europskih prvenstava zaredom, Hrvatska je dala barem po jednog igrača u idealnu momčad. Nevjerojatan je to podatak koji najbolje svjedoči o hrvatskoj sveprisutnosti u vrhu svjetskog (jer sve najbolje dolazi iz Europe) rukometa.

Balićev hat-trick

Temelje ovom impresivnom nizu udario je Ivano Balić koji je bio uvrštavan u Dream Team na EP-u 2004. u Sloveniji, 2006. u Švicarskoj i 2008. u Norveškoj.

Godine 2010., kad se Europsko prvenstvo održavalo u Austriji gdje je Hrvatska u finalu izgubila od Francuske, imali smo dvojicu rukometaša u među najboljima: Manuel Štrlek bio je proglašen za najbolje lijevo krilo, a Igor Vori za najboljeg pivota.

Često puta osporavani Marko Kopljar najbolji turnir karijere odigrao je na EP-u Srbiji 2012. gdje je ušao u Dream Team kao najbolji desni vanjski.

Duvnjak je pak bio najbolji srednji vanjski EP-a 2014., dok je na dvije smotre prije ove netom završene (2016. u Poljskoj i 2018. u Hrvatskoj) Štrlek završio u idealnoj postavi.

Karačić se pobrinuo da niz potraje, a nadamo se da će i Europsko prvenstvo 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj iznjedriti nekog novog Kauboja dostojnog za ulazak u momčad turnira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider