Rukomet 2020
SPORTOVI
Rukomet 2020
oduševljeni su dočekom

Srebrne rukometaše na Trgu dočekale tisuće navijača: ''Bili smo tužni poslije finala, ali kad ovo vidimo...''

Hrvatski rukometaši dobili su doček kakav su i zaslužili. Na Trg bana Jelačića došlo ih je pozdraviti nekoliko tisuća navijača.

Galerija Hrvatski rukometaši doček Navijači dočekali rukometaše na Trgu bana Jelačića Navijači dočekali rukometaše na Trgu bana Jelačića

Nakon punih deset godina hrvatski rukomet opet slavi srebrnu medalju s velikih natjecanja. Toliko je prošlo od posljednjeg finala naših rukometaša, kojima je opet za dlaku izmakla jedina zlatna medalja koja nedostaje u vitrinama hrvatskog rukometa, ona s rukometnog Eura.

Bez obzira na poraz od Španjolske u finalu u Stockholmu, hrvatske su rukometaše došli pozdraviti brojni navijači koji su bili oduševljeni njihovom borbom i zalaganjem na netom završenom Europskom prvenstvu. Na dočeku se okupilo nekoliko tisuća navijača, a atmosfera je dosegla vrhunac kada su na binu izašli Kauboji sa svojim srebrnim medaljama.

Sve je eruptiralo kad je govor držao Domagoj Duvnjak.

''Ova medalja je vaša medalja. Mi se ispričavamo što ste se morali živcirati, ali dao Bog da se uvijek živcirate, a mi donesemo medalju doma. Hvala vam od svega srca u ime cijele ekipe i nadamo se da ovo nije zadnji doček'', rekao je kapetan i najbolji igrač Eura.

Prije njega je mikrofon uzeo najbolji srednji vanjski Eura, Igor Karačić

''Izgledalo je kao cijela vječnost. Jedino što mogu reći da smo stvarno preponosni na vas. Bili ste nam veliki vjetar u leđa. Da, bili smo tužni poslije poraza u finalu, ali kad ovo vidimo, stvarno smo presretni. Borili smo se za našu malu Hrvatsku.''

 

Lino Červar prvi je držao govor, uz česte prekide navijača koji su mu skandirali ''Lino, Lino''.

''S neizmjernom ljubavi vodio sam našu reprezentaciju. Nama treba zajedništvo koje nemamo, ali ga trebamo svaki dan. U ovoj zemlji da bi bilo spasa, da bismo išli u budućnost, treba se poštivati pravednost'', rekao je izbornik rukometaša.

Pjevao se hit Miše Kovača ''Poljubi zemlju'' pa ''Moja domovina'', a atmosferu su dizali Zaprešić Boysi. Rukometaši su bili oduševljeni dočekom.

S trga bana Jelačića uživo se za GOL.hr javljali reporteri Dnevnika Nove TV, Vlado Boban i Milan Stjelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider