Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ne moramo u kvalifikacije

Opet će biti invazija Hrvata: Nova prilika za europsko zlato bit će u susjedstvu

Hrvatski rukometaši novu priliku za osvajanje europskog zlata imat će za dvije godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija ni u svom trećem finalu europskih prvenstava nije uspjela pobijediti i time osvojiti jedinu zlatnu medalju koja nedostaje s velikih natjecanja, a novi pokušaj Kauboji će imati za dvije godine.

Iduće Europsko prvenstvo igrat će se od 13. do 30. siječnja 2022., a domaćini će mu biti Mađarska i Slovačka.

Belgijanci, Francuzi i Španjolci htjeli EP 2022.

Ove dvije države pobijedile su u utrci za domaćinstvo zajedničku kandidaturu Belgije, Francuske i Španjolske. Konačni rezultat u broju glasova bio je 32:14 za Mađare i Slovake, uz napomenu kako su neposredno uoči glasanja svoju (zajedničku) kandidaturu povukle Danska i Švicarska.

Osim Mađarske i Slovačke, koje su kao domaćini automatske kvalificirane, plasman na Euro 2022. osigurali su i finalisti ovogodišnjeg Eura Španjolska i Hrvatska.

gol expired Španjolski mediji slave svoje junake, ali i nižu hvalospjeve na račun Hrvatske divider

Naša reprezentacija neće morati igrati kvalifikacije, već će u godini uoči europske smotre međunarodne termine moći koristiti za odigravanje prijateljskih utakmica i brušenje forme za Europsko prvenstvo.

Taj Euro 2022. igrat će se ukupno u šest gradova, od čega će četiri biti u Mađarskoj (Budimpešta, Debrecen, Szeged, Veszprem) i dva u Slovačkoj (Bratislava, Košice), s tim da će se finalni vikend i podjela medalja održati u Budimpešti.

Neka Veszprem bude novi Graz

Bit će to nova prilika da hrvatski navijači stvore domaćinsku atmosferu i ponesu Kauboje do novog velikog rezultata.

Pritom bi svoju ulogu trebao odraditi i Hrvatski rukometni savez sa sličnim zahtjevom kakav je prema Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) uputio prije ždrijeba skupina za ovo Europsko prvenstvo, kada je zatražio da naša reprezentacija bude smještena u Austriju, u Graz, a ne u neku od skupina koje su se igrale u Norveškoj ili Švedskoj, što se pokazalo kao pun pogodak.

gol expired Ludih 365 dana slijedi za Kauboje: Triput u akciji na velikoj sceni divider

Kad je u pitanju iduće Europsko prvenstvo, možda bi najbolja varijanta bio Veszprem, koji je kilometražom najbliži većini Hrvata. No i svaka druga opcija, pa čak i ona u kojoj bi se igralo u nekom od dva slovačka grada, neće biti loša. Uostalom, u današnje vrijeme, kad je većina ovih relacija pokrivena autocestama, za sve one koji vole rukometnu reprezentaciju i Bratislava i Košice su "mačji kašalj"...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider