Tenis
SPORTOVI
Tenis
a rekli su da je gotov...

Rafa Nadal razbio Kevina Andersona za 16. Grand Slam naslov!

Rafa Nadal ostavio Kevina Andersona bez šanse za svoj treći Grand Slam naslov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolac Rafael Nadal pobjednik je posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone US Opena.

Nadal je u finalu nakon dva sata i 27 minuta igre pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-3, 6-3, 6-4, osvojivši tako svoj 16. Gran Slam naslov, pri čemu treći na US Openu. U New Yorku je slavio 2010. i 2013. godine, a još je jednom bio u finalu (2011). Nadalu je ovo bio ukupno 74. osvojeni turnir u 109. finalu.

"Kada su rezultati u pitanju, ovo je bila jedna od najboljih sezona moje karijere. Osvajao sam naslove, igrao tri finala na Grand Slam turnirima, a to nije lako. Ovo je do sada bila vrlo natjecateljska godina za mene, ali i vrlo emotivna. Prošao sam puno toga posljednjih nekoliko godina, a ovo je nagrada za moj trud i vjeru u povratak", rekao je Nadal nakon što je drugi put ove sezone podignuo trofej pobjednika na Grand Slamu.

Andersonu je već ulazak u finale najveći uspjeh na jednom od četiri najveća svjetska turnira (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open), a dosad je najdalje stigao do četvrtfinala, i to upravo u New Yorku 2015. godine.

Nadalu i Andersonu ovo je bio peti međusobni ogled i peta Nadalova pobjeda, pri čemu je Anderson osvojio samo jedan set. U finalu US Opena Anderson je bio toliko inferioran da nije uspio izboriti nijednu break-loptu u cijelom dvoboju!

Od 2003. godine do danas odigrano je 58 Grand Slam turnira, od čega su 53 osvojila petorica tenisača! Federer (19), Nadal (16), Đoković (12), Murray i Wawrinka (po tri). Samo su Roddick, Gaudio, Safin, Juan Martin del Potro i naš Marin Čilić uspjeli prekinuti dominaciju spomenute petorice.

Ove sezone Nadal i Federer podijelili su trofeje na Grand Slam turnirima. Obojica imaju po dva te se nalaze na broju 1 i 2 svjetske rang ljestvice. Ostanak Nadala na tronu i na kraju sezone je velika vjerojatnost, ali ne mora tako biti. Puno će toga ovisiti o azijskoj turneji, Mastersu 1000 u Parizu te, naravno, ATP World Tour Finalsu. Samo neka obojicu posluži zdravlje...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider