Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
IZBORNIKOVA KOLUMNA

Zlatko Dalić komentirao slučaj Nikole Kalinića i otkrio kakvu sobu želi na pripremama za Katar

Zlatko Dalić napisao je kolumnu za poznati trenerski portal.

Ostalo je još točno 30 dana do prve utakmice Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Pred Vatrenima su zadnji nastupi u klubovima prije mini priprema, a Zlatko Dalić prije okupljanja je napisao tekst za portal Coaches' Voice.

Hrvatski izbornik pričao je o atmosferi u reprezentaciji, a dotaknuo se i slučaja Nikole Kalinića, kojeg je izbacio sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

''Brojni su igrači u nekoliko navrata govorili da su oduvijek sanjali imati veliki doček hrvatskih navijača po povratku kući nakon nekog velikog rezultata. Sjetili su se one momčadi '98. To im je dalo motivacije da mala zemlja poput Hrvatske može daleko dogurati, ali i motivaciju da i sami dožive tako nešto'', otkrio je Dalić pa dodao:

''Naše pripreme ipak nisu bile baš lagane. Bilo je nekoliko negativnih naslova nakon što sam se složio da neki igrači mogu ranije otići kući s priprema u Sjedinjenim Državama tri mjeseca prije turnira.

Dalić u Katru želi sobu za igre

Shvatio sam da su naši igrači pod velikim pritiskom svojih klubova, oni im plaćaju puno novca da igraju dobro u najbitnijim utakmicama. Reprezentativno okupljanje u ožujku nije baš popularno među tim klubovima, pogotovo kada igrate prijateljske utakmice kad se klubovi natječu za naslov prvaka i u nokaut-fazi Lige prvaka. Znao sam da naše putovanje u Ameriku nije baš najbolje za mnoge naše zvijezde, pa sam želio biti fleksibilan i pustiti ih da ranije otiđu.''

Luka Modrić Real Madrid zabrinuo objavom o Modriću: Luka u zadnji čas otpao za Ligu prvaka divider

''Kad smo zajedno na pripremama, uvijek gledamo da igračima osiguramo dobru sobu za igre u kojoj mogu provoditi zajedničko vrijeme - igrajući pikado, stolni tenis i stolni nogomet.

''Cijenio sam Kalinićevu kvalitetu, ali...''

U 60 dana, koliko smo bili zajedno, nije bilo baš nikakvih svađa i nesuglasica između igrača ili stožera. Ne događa se često da je 50 muškaraca toliko dugo zajedno i da se slažu cijelo vrijeme.

Boban i Ibrahimović Zvonimir Boban stiže u Maksimir na utakmicu godine: "Milanu neće biti lako, neće ni meni" divider

Ipak, na turniru je Nikola Kalinić napustio reprezentaciju. Bila mi je to najteža trenerska odluka u karijeri jer sam cijenio Nikolinu kvalitetu i vjerovao da može doprinijeti momčadi tijekom turnira.

Međutim, morao sam donijeti tu odluku jer on u tom trenutku nije bio spreman dati doprinos momčadi. O tome nisam htio previše govoriti tad, a neću ni sad. Detalji su nešto što bi trebalo ostati u svlačionici'', napisao je Dalić.

VIDEO Najbolji trenuci utakmice protiv Austrije

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider