Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
krilo i golman

Za Hrvatsku će na Euru igrati rođaci iz Ljubuškog: Jedan je viši od rukometnog gola

David Mandić je za svojeg rođaka Mateja izjavio da će za nekoliko godina biti najbolji golman svijeta i prvi golman rukometne reprezentacije.

Ostalo je svega deset dana do utakmice Hrvatske i Francuske na Europskom rukometnom prvenstvu 2022.

Hrvatski rukometaši igraju u skupini C i protiv Srbije i Ukrajine, a trenutačno su u Osijeku, gdje teku pripreme za prvenstvo.

Izbornik Hrvoje Horvat ide na svoje prvo veliko natjecanje kao izbornik, a jako je pomladio momčad. Dokaz je i taj što je zvao 20-godišnjeg golmana PPD Zagreba, Mateja Mandića.

gol expired Mamić upozorio: ''Imamo tešku grupu, navijači nisu svjesni koliko su neke reprezentacije napredovale'' divider

No nije Matej jedini Mandić u reprezentaciji za Euro. Na listi, i to kao prvo lijevo krilo, svoje mjesto je našao David Mandić, tri godine stariji od Mateja.

Što ih veže?

David i Matej nisu braća, ali jesu rođaci u trećem koljenu, obojica su rođeni u Ljubuškom (BiH) i zanimljivo, i jedan i drugi igraju za PPD Zagreb.

David je puno poznatiji hrvatskoj javnosti jer je već igrao na nekoliko velikih natjecanja za Hrvatsku, a mladi golman Matej debitira na velikom natjecanju. Iza njega je tek 10-ak treninga seniorske reprezentacije i Euro će mu dobro doći za skupljanje iskustva.

Horvat se odlučio za Davida umjesto Manuela Štrleka, a Mateja je pozvao ispred Marina Šege.

Viši od gola

Matej je velika budućnost hrvatskog rukometa, a s 20 godina visok je čak 205 centimetara, pet više od visine rukometnog gola.

gol expired Kovačić zaludio navijače, kažu da to nije viđeno od Hazarda: Reagirao i Cesc Fabregas divider

David je za svojeg rođaka Mateja izjavio da će za nekoliko godina biti najbolji golman svijeta i prvi golman rukometne reprezentacije. Nadamo se da neće pogriješiti u procjeni, a možda već zablista na velikoj sceni ovog siječnja.

Počeli u istom klubu

Oba Mandića rukomet su počela trenirati u Izviđaču iz Ljubuškog, koji je Hrvatskoj već dao velika rukometna imena poput Mirka Alilovića, Marina Šege i Denisa Buntića.

David Mandić je jedno od najboljih mladih lijevih krila svijeta, u PPD Zagrebu je jedan od rijetkih koji igraju odlično u Ligi prvaka, u kojoj Zagrebu nikako ne ide posljednjih sezona, a nedavno je potpisao za Melsungen, klub iz Bundeslige. Tamo će od iduće sezone svlačionicu dijeliti s Marinom Marićem i Domagojem Pavlovićem, a na ljeto im stiže i Ivan Martinović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider