Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uvjerljiva pobjeda

Sjajna utakmica na otvaranju Igara: Barakude potopile Kazahstan, zabili čak 23 pogotka

Hrvatski vaterpolisti otvaraju nastup na svojim sedmim Olimpijskim igrama protiv Kazahstana.

U susretu 1. kola skupine B Hrvatska je uvjerljivo svladala Kazahstan s visokih 23-7 (4-1, 6-3, 8-1, 5-2) na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvastsku su predvodili Maro Joković s pet i Luka Bukić s četiri gola, dok je Srđan Vuksanović bio trostruki strijelac za Kazahstan.

Protiv nedoraslog suparnika Hrvatska je ozbiljno krenula u dvoboj i pogocima Jokovića, Bukića, Fatovića i Garcije povela sa 4-0. Prvi pogodak Kazahstan je postigao 22 sekunde prije kraja prve četvrtine.

Jedino ravnopravno razdoblje u utakmici bilo je početkom druge četvrtine kada su Kazahstanci neko vrijeme uspjevali igrati gol za gol. No, to je trajalo samo do rezultata 6-3, a zatim se Hrvatska ponovno odvojila.

Treća i četvrta četvrtina protekle su u potpunoj dominaciji Hrvatske koja je na kraju stigla i do 16 pogodaka prednosti.

U 2. kolu Hrvatska će u utorak od 12.50 sati igrati protiv Australije.

 

HRVATSKA - KAZAHSTAN 23-7 (4-1, 6-3, 8-1, 5-2)

HRVATSKA: Bijač, Macan 1, Fatović 3, Lončar, Joković 5, Bukić 4, Vukičević 1, Bušlje, Miloš 1, Vrlić 3, Obradović 3, Garcia 2

KAZAHSTAN: Mahmetov, Medvedev, Aubakirov, Marković 1, Šmider 1, Artjuh, Šakenov 1, Vuksanović 3, Ukumanov 1, Rudaj, Altajev, Švedov

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider