Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao
Ostali sportovi
Borba za naslov svjetskog prvaka

Legendarni Lennox Lewis predviđa boksački okršaj godine

Uoči subotnjeg meča za naslov svjetskog boksačkog prvaka u Hamburgu, 45-ogodišnji Lewis otkrio je kome daje najveće šanse za pobjedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanac Lennox Lewis, bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji, ponudio je svoje viđenje velike borbe 2. srpnja u Hamburgu između njegovog sunarodnjaka Davida Hayea i Ukrajinca Vladimira Klička.

>> Sturm u spektakularnoj borbi obranio naslov svjetskog prvaka!

Pobjednik meča koji će se u subotu održati na Imtech Areni u Hamburgu osvojit će naslove prema verzijama IBF, WBO, IBO (sve trenutno u vlasništvu Klička) i WBA (Haye).

"Vladimir Kličko je trenutno najbolji boksač. Doista je teško postati svjetski prvak u teškoj kategoriji, ali je još i teže zadržati taj status. Njegova snaga leži u njegovoj veličini, dosegu i težini. On je baš pravi teškaš i puno je teži od Davida. On ima sve te prednosti na papiru i sigurno će ući u meč kao favorit, jer je prirodni teškaš."

Otkrio je Lewis i koje su Kličkove slabosti…

"Brada, brzina, a možda i izdržljivost. To su sve stvari koje bi David Haye mogao iskoristiti. Težina je velika prednost Klička, ali Haye to može pretvoriti i u svoju prednost ako se stane daleko od Klička. U klinču bi se Kličko naslanjao na Davida, kojem bi to oduzimalo energiju."

Lewis smatra da bi Haye za eventualni uspjeh morao ponoviti predstavu kakvu je pokazao protiv Nikolaja Valujeva u studenom 2009. godine.

"Haye će imati dobre šanse ako će raditi ono što je radio protiv Valujeva. Odradio je tada perfektnu borbu, odlično se kretao i bio je nedostižan za svog protivnika, kojeg je umalo u zadnjoj rundi i nokautirao. David ima brzinu i težinu u rukama i svaki dobar udarac koji zada Kličku će Ukrajincu biti svojevrsni šok. Kličko ima više prednosti, no, ako će Haye držati svog plana borbe i dobro se kretati, mogao bi dobro proći", zaključio je Lewis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider