Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka u Poljskoj

Šok na Maksimiru! Zamjena gostiju očajnički opalila i poništila Petkovićevu partiju sezone

Dinamo je dominirao veći dio utakmice, ali jedna neopreznost desetak minuta uoči kraja koštala ga je remija 1:1.

Hrvatski prvak Dinamo cijeli start sezone čekao je Brunu Petkovića i konačno ga je dočekao protiv Legije u uvodnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, ali Modri su uspjeli samo do remija 1:1.

Hrvatski reprezentativac bio je daleko najbolji igrač na terenu, cijelo prvo poluvrijeme vozio je Poljake na ringišpilu pa u 60. minuti sjajno glavom zabio svoj prvi gol ove sezone, međutim zamjena Ernest Muci u 82. poništio je njegovu sjajnu partiju i priuštio Legiji odličan rezultat pred uzvrat sljedeći utorak u Varšavi.

Modri već imaju Europu

Bez obzira na ishod dvostrukog ogleda protiv Legije, Dinamo je već osigurao "europsku jesen". Upitno je samo u kojem će to natjecanju biti. Konferencijskoj ligi, Europskoj ligi ili Ligi prvaka.

gol expired Gledatelji na Maksimiru ustali i zapljeskali poruci koju su na utakmici protiv Legije izvjesili BBB-i divider

Naime, u slučaju pobjede protiv poljskog sastava, "Modrima" bi na putu do Lige prvaka ostala još jedna prepreka, play-off protiv Crvene zvezde ili Šerifa. Trijumf u play-offu donosi "Champions league", a poraz Europsku ligu.

U slučaju poraza od Legije, zaigrali bi u play-offu Europske lige. Pobjeda u toj rundi znači plasman u Europsku ligu, a poraz u play-offu Europske lige, pak, jamči mjesto u skupini Konferencijske lige.

Dinamo krenuo žestoko

Dinamo je krenuo žestoko i u prvih 15 minuta "Modri" su izgledali odlično, no pritisak nije urodio konkretnom završnicom pred poljskim vratima.

U 23. minuti hrvatski prvak je postigao pogodak, no Ivanušec je bio u zaleđu. Petković je primio loptu na rubu kaznenog prostora, lijepo se okrenuo i pucao, no Boruc je obranio. Lopta se odbila do Ivanušeca koji je zabio gol, ali iz zaleđa.

Osiguranje na utakmici Dinama - 2 Policija otkrila kako ipak nisu svi poljski huligani napustili Hrvatsku: ''Ponuđeno im je više opcija'' divider

U 32. minuti ponovo je pucao Ivanušec, ali preko gola, a minutu kasnije je Boruc "počistio" jedan dobar ubačaj u kazneni prostor.

Dinamo je u prvom poluvremenu bio bolja momčad, ali nije uspio stvoriti nijednu pravu priliku. Poljaci su se dobro branili i nisu pokazali previše u igri prema naprijed.

Modri bolji i u nastavku

Prvu priliku u nastavku ponovo je imao Dinamo, Majer je u 55. minuti odlično opalio sa 25 metara, ali je Boruc obranio i taj udarac.

No, pet minuta kasnije niti Boruc ništa nije mogao. Ivanušec je ubačajem pronašao Petkovića koji je sa 10-ak metara fantastično glavom zabio za 1-0.

Nakon vodstva Dinamo je kontrolirao susret i činilo se kako će zabiti i drugi gol, no Poljaci su izjednačili ni iz čega.

Nakon polukontre lopta je došla do Mucija koji je pucao sa 20 metara i pogodio za 1-1 u 82. minuti.

Pet minuta kasnije Dinamo je mogao do nove prednosti, no Petković je s ruba kaznenog prostora pucao pored gola.

Rezultati uvodnih utakmica 3. pretkola Lige prvaka:

Spartak Moskva - Benfica 0-2 (Rafa Silva 51, Gilberto 74)
Dinamo - Legia Varšava 1-1 (Petković 60 / Muci 82)
Ferencvaroš - Slavia Prag 2-0 (Kacharaba 44-ag, Kharatin 50-11m)

Igrano u utorak:
Malmo - Glasgow Rangers 2-1 (Soren Rieks 47, Veljko Birmančević 49/ Steven Davis 90+5)
Sparta Prag - Monaco 0-2 (Aurelien Tchouameni 37, Kevin Volland 59)
CFR Cluj - Young Boys 1-1 (Cristian Manea 4/ Vincent Sierro 90+3)
Genk - Šahtar Doneck 1-2 (Paul Onuachu 39/ Mateus Tetê 63-PEN, Alan Patrick 81)
PSV - Midtjylland 3-0 (Noni Madueke 19, Mario Götze 29, Cody Gakpo 32)
Crvena zvezda - Šerif 1-1 (Lois Diony 45+1/ Frank Castaneda 33)
Olympiakos - Ludogorec 1-1 (Aguibou Camara 87/ Kiril Despodov 50)

DINAMO - LEGIA 1:1

Službeni astavi

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Franjić - Jakić - Ivanušec, Mišić, Majer, Oršić - Petković

Legia (3-5-2): Boruc - Wieteska, Jedrzejczyk, Nawrocki - Juranović, Martins, Luquinhas, Slisz, Mladenović - Lopes, Emreli 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider