Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuna dominacija

Osijek protutnjao kroz Koprivnicu: Caktaš predvodio Bijelo-plave, potvrdio odličnu formu hat-trickom

Osijek je slavio na gostovanju protiv Slaven Belupa 0:4 u 12. kolu SuperSport HNL-a.

Nogometaši Osijeka nastavili su s odličnom formom te su novu prvenstvenu pobjedu upisali protiv Slaven Belupa kojeg su u ogledu 12. kola SuperSport HNL-a, u gostima, pobijedili 0:4 (0:3).

Prvo ime susreta bio je Mijo Caktaš koji je postigao tri pogotka, dok je jedan dodao Laszlo Kleinheisler. Osijek je time ostvario četvrtu pobjedu u prvenstvu u nizu, kao i petu u posljednjih šest nastupa. Slaven Belupo je izgubio četvrti put u zadnjih pet ligaških dvoboja.

Ogroman korak prema nova tri boda Osijek je napravio u prvih 45 minuta nakon kojih je imao vodstvo od 3:0. Već u petoj minuti zatresla se domaća mreža. Caktaš je ubacio iz slobodnog udarca, a loptu na kraju nitko nije dotaknuo već je ona otišla iza leđa domaćeg vratara Markovića za 1:0 Osječana.

U 35. minuti gosti su povećali vodstvo nakon što je Beljo ukrao loptu, a akciju je završio mađarski reprezentativac Kleinheisler. Slaven Belupo je i definitivno bačen na koljena u nadoknadi prvog poluvremena, a još je jednom strijelac bio Mijo Caktaš.

Tučnjava navijača Bresta i Lorienta VIDEO Brutalna makljaža u Francuskoj: Potukli se navijači, letjele su baklje i ostali predmeti divider

Osijek na tome nije stao te je sve podsjetilo na prošlu utakmicu u kojoj je momčad Renea Pomsa imala 3:0 na poluvremenu protiv Lokomotive (4:1), a potom zabila i četvrti pogodak. U 52. minuti opet je pao Slaven Belupo, a razigrani Mijo Caktaš je postigao svoj treći pogodak na susretu za 4:0.

Nakon toga su gosti bitno smanjili gas, a unatoč tome što je Slaven Belupo stvorio nekoliko sjajnih prilika do počasnog gola ipak nije došao.

gol expired Strani mediji o Vatrenima i ždrijebu: "Nadamo se da ćemo stati na kraj Luki Modriću" divider

Nedjeljni suparnici su ostali na istim mjestima na ljestvici. Osijek je treći te ima dva boda manje od drugog Hajduka. Slaven Belupo je četvrti i ima četiri boda manje od Osječana.

Kolo završava utakmicom Gorice i Rijeke koja počinje ove nedjelje u 17.10 sati, dok je dvoboj Istre 1961 i Dinama odgođen zbog obaveza zagrebačkog kluba u Ligi prvaka.

Tablica HNL

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider