Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fred pocrvenio

PSG na krilima Neymara slavio protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu

PSG je pobijedio Manchester United 3:1 na Old Traffordu u 5. kolu Lige prvaka…

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka PSG je na Old Traffordu pobijedio Manchester United sa 3-1 zakompliciravši situaciju u skupini H. Chelsea je na gostovanju porazio Sevillu sa 4-0 osiguravši 'jedinicu', dok je Borussija Dortmund izborila plasman u osminu finala. 

U najzanimljivijem susretu večeri PSG je na Old Traffordu pobijedio Manchester United sa 3-1 uzvrativši "Crvenim vragovima" za poraz 1-2 u prvom susretu u Parizu.

Manchesteru je bio dovoljan i bod kako bi osigurao jednu od prve dvije pozicije, no porazom je zakomplicirao situaciju. Kako je RB Leipzig slavio u Turskoj protiv Istanbul Basaksehira sa 3-2, uoči zadnjeg kola ManU, PSG i RB Leipzig imaju po devet bodova.

Parižani kaznili Crvene vragove

Parižane u posljednjih 90 minuta čeka domaći ogled protiv otpisanih Turaka, dok će RB Leipzig i Manchester United u međusobnom susretu tražiti putnika za osminu finala. Englezima će biti dovoljan i bod jer su u prvom susretu slavili sa 5-0.

PSG je poveo već u 6. minuti golom Brazilca Neymara, no United je izjednačio u 32. minuti preko Marcusa Rashforda. Engleskom napadaču je pomogao Danilo od kojeg se lopta odbila i prevarila Keylora Navasa.

gol expired Na prazna vrata, ali i to se broji: Čudesan, nestvaran podatak vezan za Cristiana Ronalda divider

Domaćin je u 56. minuti mogao do preokreta, no vratnica je spasila Parižane. United je izveo brzu kontru, Cavani je primio dobar pas i sa 20 metara pokušao prebaciti Navasa, no pogodio je vratnicu. Martial je pokupio odbijanac unutar kaznenog prostora i uputio udarac prema vratima PSG-a, ali je Marquinhos blokirao udarac.

Do nove prednosti gosti su stigli u 69. minuti kada je Marquinhos zabio u gužvi za 2-1. Samo dvije minute kasnije "Crveni vragovi" su ostali s igračem manje, Fred je dobio drugi žuti i morao je napustiti teren. Bio je to možda i ključni trenutak utakmice. Do kraja susret Parižani su zabili još jedan gol, a strijelac je ponovo biio Neymar u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Leipzig slavio u Turskoj

RB Leipzig je osvojio važna tri boda u borbi za plasman u osminu finala nakon što je u 'ludom' dvoboju u Istanbulu pobijedili Istanbul Basaksehira sa 4-3. Gosti su imali 2-0 i 3-1, no domaćin je predvođenin trostrukim strijelcem Irfanom Kahvecijem uspio izjednačiti na 3-3. Ipak, u drugoj minuti nadoknade njemački sastav je stigao do pobjede.

Leipzig je poveo u 26. minuti, Marcel Sabitzer je pucao sa više od 25 metara, ali je lopta na putu do gola pogodila Yussufa Poulsena i prevarila domaćeg vratara. Mukiele je u 43. minuti zabio za 2-0, no u posljednjim trenucima prvog dijela Irfan Kahveci je vratio turskog prvaka u život. Edin Višća je iz kornera uputio prizemnu loptu na rub kaznenog prostora, a Kahveci je sjajnim udarcem pogodio za 2-1.

gol expired Geneza Realovih problema i tko je najveći krivac za veliku krizu? Kad su Modrić, Ramos i Benzema još uvijek najbolji… divider

Dani Olmo je lijepo zabio za 3-1 u 66. minuti, no samo šest minuta kasnije Kahveci je smanjio na 2-3. Sjajnu predstavu 25-godišnji turski veznjak je okrunio fantastičnim golom iz slobodnog udarca u 85. minuti. No, to nije bilo dovoljno, jer je Leipzig u drugoj minuti nadoknade stigao do pobjede. Alexander Sorloth je sjajnim udarcem sa 20 metara pogodio za 4-3.

ManU vodi na ljestvici s devet bodova, koliko imaju i PSG, te Leipzig, dok je Istanbul Basaksehir ispao iz svih kombinacija, posljednji je s tri boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider