Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KALINIĆ PREDSTAVLJEN

Kalinić najavio senzaciju: "Zvao me Perišić... Neću vam ništa otkriti, sve je na njemu"

Nikola Kalinić službeno je predstavljen kao novi igrač Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Kalinić danas je službeno predstavljen kao novi igrač Hajduka. Napadač Bijelih je uzeo dres s brojem 9, a na predstavljanju je stigao u društvu predsjednika Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

''Ovo je veliki dan za mene. Ponosan sam jako što sam se nakon toliko godina vratio u svoj klub. Grad koji volim i za koji me toliko toga veže. Presretan sam, ima deset dana da smo se dogovorili. Slabo sam i spavao jer mi je Hajduk samo u glavi i utakmica sa Slaven Belupom. Emotivan dan za mene i sretan sam što sam tu'', rekao je Kalinić na predstavljanju pa prokomentirao mogući dolazak Ivana Perišića u Hajduk.

''Zvao me Perišić... Neću vam ništa otkriti, sve je na njemu, ima vremena i neka odluči'', otkrio je Kalinić.

Kako igrati s Livajom?

''Mislim da ćemo se slagati dobro i da ćemo biti dobar tandem. Marko je veliki igrač, nadam se da će ovako nastaviti i da ću mu ja pomoći.''

gol expired Iz Madrida stižu dobre vijesti za Zlatka Dalića: Vrsaljku se opet sve otvorilo divider

Kako vidiš svoju ulogu u momčadi i dvoboj za trofeje?

''Sebe vidim kao dio ekipe. Mislim da ću uspjeti pomoći. Hajduku ide dobro i bez mene. Ostalo je još 15 utakmica, bit će 15 finala. Mislimo kako pobijediti protiv Belupa. Mislimo utakmicu po utakmicu, ne mislimo o tome hoćemo li osvojiti nešto. I ostali se bore za isti cilj. Kvalitetni smo. Tu smo, pri vrhu, zato treba dati sve od sebe. Ići utakmicu po utakmicu, pobjeđivati sve'', kaže Kalinić.

Odnos s Igorom Tudorom?

''S Tudorom sam imao odličan odnos, više prijateljski. Kužili smo se, pričali na terenu i izvan terena. On je puno toga pomogao, da je rekao 'ne možeš ići', ne bih ja tu bio danas. Želim zahvaliti njemu, rekao je da poštuje moju odluku, da neće stvarati probleme i da se on vratio u Hajduk i da zna što je to. Hvala mu puno.''

gol expired Tko je Zhang Zhilei, Hrgovićev sljedeći protivnik? divider

Jesu li dolasci igrača poput Krovinovića, Livaje, Lovre Kalinića utjecali na tvoj povratak?

''Stvorila se kvalitetna ekipa i dosta dobrih igrača. Pratim Hajduk, igraju dosta dobro. Čujem se s Lovrom, on zna moju želju da se želim vratiti. Želim biti dio ekipe i želim pomoći da, ako Bog da, ostvarimo svoje ciljeve. Igranje za Hajduk podrazumijeva da se boriš za prvo mjesto i da igraš finale Kupa. To Hajduk zaslužuje'', ističe Kalinić.

''Prijelazni rok još traje...''

''Veliki dan za naš klub, sretni smo što je Nikola s nama. Želim se zahvaliti Veroni i treneru Igoru Tudoru, koji nam je pomogao da dođe. Želim pohvaliti skautsku službu koja je odradila sjajan posao. Odradili smo četiri transfera. Grgić je došao iz LASK-a, Mikanović se vratio, imamo Ferra na posudbi iz Benfice. Ne mogu reći da je Nikola zadnji. Prijelazni rok traje još tjedan dana i ne znam što se još može dogoditi", rekao je sportski direktor Nikoličius.

Jakobušić ne želi pričati o novcima

"Ne pričamo o novcima, ne valja o tome pričati. Znam da vas to zanima. Trebao bih vam dati odgovor, jedan za navijače, drugi za ostale. Jesmo li se zadužili? Nismo. Jesmo li uzeli kredit? Nismo. Povećali smo vrijednost s 19 na 40 milijuna. Nikola se morao puno toga odreći, a cijena neka ostane u zraku'', rekao je predsjednik Hajduka.

''Mi smo se našli prije godinu dana. Uvijek je s moje strane bila simpatija, ali bio je igrač Verone. Našli smo se ovo ljeto i načelno se dogovorili da se vrati sljedeće ljeto. S njegove strane bila je velika želja, s naše još veća. Došli smo do toga je ipak došao već sada. Mi smo imali veliku želju i on je imao veliku želju, ali nešto se pitalo i Veronu. Zahvalio bih im svima. Da bi se to sve realiziralo, trebala je njihova suglasnost. Trebalo se odreći nečega. Nikola je taj koji je ključan u svim ti relacijama, uvijek ga je vodilo srce'', otkriva Jakobušić.

''Hajduk neće u stečaj...''

''Digli smo vrijednost igrača s 19 na 40 milijuna. Kako žongliramo? Snalazimo se. Ono što je bitno - ne kukamo. Ako potenciramo da nemamo novaca, a nemamo, onda se ne može postići vrijednost za naše igrače.

Sve obveze izvršavamo na vrijeme. Isplatili smo plaću za prošli mjesec, sad će i za idući. Sve brine odakle nam novci. Ne krademo. Čujete dosta da posuđujemo. Netko u kafiću reče jednu stvar i onda dođe do toga da mediji pišu je li nam privatnik posudio novce. Imamo Upravu, Nadzorni odbor, Skupštinu, imamo strategiju. Jesam li zabrinut? Nisam.

Nećemo otići u stečaj. Nismo 111 godina, nadam se da nećemo ni idućih 111. Ovo nije biznis, ovo je sport. Teško možete postići rezultate u sportu ako se nečega ne odreknete. Mi smo fokusirani na teren, na jaka imena. Bilo bi lakše s novcima. Stara je poslovica - ako ih ne možeš uvjeriti, zbuni ih. Cijelo vrijeme žongliramo'', kaže Jakobušić.

  • Nikola Kalinić je potpisao za Hajduk na godinu i pol
  • Hajduk je ove zime doveo Grgića, Mikanovića, Ferra i Kalinića
  • Prijelazni rok u HNL-u traje do 15. veljače

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider