Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vraća li se šime Vrsaljko?

Iz Madrida stižu dobre vijesti za Zlatka Dalića: Vrsaljku se opet sve otvorilo

Šime Vrsaljko je postao prvi desni bek Atletico Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u 23. kolu španjolskog prvenstva s 4:2 nadigrala Atletico Madrid, a u toj utakmici u prvih 11 Atletica zaigrao je Šime Vrsaljko.

Hrvatski nogometaš se baš i nije dobro proveo na terenu, zamijenjen je već na poluvremenu utakmice, a Simeone je umjesto njega ubacio Daniela Wassa.

Tu su tek nastali veliki problemi za Atletico. Wass se ozlijedio u jednom sudaru s Ferran Torresom i neće ga biti šest do osam tjedana. Wass je doveden da bude konkurencija Vrsaljku nakon odlaska Tripiera, a sada je Vrsaljko ostao sam na toj poziciji pravog desnog beka.

Konačno se Vrsaljku otvorilo

Vrsaljko je upisao već nekoliko dobrih nastupa ove sezone, a izostankom Wassa sada postaje prvi bek slavnog madridskog kluba. Zadranin se dugo mučio s ozljedama nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ispao je i iz reprezentacije pa mu se konačno otvorilo.

gol expired VIDEO Dembele razmještao suigrače na klupi kako bi sjeo kraj novog pojačanja Barcelone divider

Dobre vijesti i za Zlatka Dalića

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić sada ima slatke brige oko sastavljanja momčadi za prijateljske i utakmice u Ligi nacija u lipnju. Dalić je u više navrata istaknuo da će u reprezentaciji igrati oni koji nastupaju redovno u klubu, a Vrsaljko bi se zbog toga mogao i vratiti u reprezentaciju u kojoj mu je konkurencija trenutno samo Josip Juranović jer se Josip Stanišić tek vraća nakon ozljede, zadnju utakmicu za Bayern je odradio 30. listopada prošle godine.

Dalić bi uskoro trebao objaviti popis igrača za prijateljske susrete protiv Slovenije i Bugarske.

Zlatko Dalić najavio novu formaciju

Hoće li Hrvatska u tim utakmicama pokušati implentirati i nešto novo, poput sustava s trojicom u zadnjoj liniji?

gol expired Loš dan za hrvatske skijaške trkače: Skender, Malec i Hadžić bez plasmana u četvrtfinale divider

"Pa probat ćemo u tome nešto napraviti, imat ćemo sada osam dana vremena za te stvari. I to nam je u planu'', otkrio je Zlatko Dalić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

U tom slučaju Vrsaljko bi teško našao mjesto u prvih 11 Vatrenih u novoj formaciji, ali imati u kadru igrača poput Šime Vrsaljka je svakako prednost.

Vrsaljko je za reprezentaciju debitirao još 2011. godine, a nastupio je u 51 utakmici. Zadnji put na Euru protiv Češke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider