Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Team building u Dohi"

Dalić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV najavio uigravanje nove formacije Vatrenih

Krajem idućeg mjeseca hrvatska nozapočinje pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru, i to baš u toj zemlji. U razgovoru za Dnevnik Nove TV izbornik Dalić otkriva koji je glavni motiv turneje na kojoj nas čekaju prijateljski susreti sa Slovenijom i Bugarskom.

Zlatko Dalić ne skriva zadovoljstvo zbog dogovorene turneje u katarskoj prijestolnici Dohi, kamo će Vatreni krajem ožujka.

"Moja želja je bila da idemo u Katar, da se pripremimo za ono što nas čeka, što nam slijedi u 11. mjesecu, da se upoznamo i s klimom, i s terenima, i s ambijentom dolje. Ja sam jako zadovoljan s tom pripremnom turnejom, s tim utakmicama koje će biti", poručio je izbornik za Dnevnik Nove TV.

Vatreni protiv Slovenije i Bugarske

Protivnici Hrvatske bit će Slovenija 26. ožujka te Bugarska tri dana poslije. Igrat ćemo na stadionima koji će ugostiti i utakmice Svjetskog prvenstva.

"Nisu to ekstra kvalitetni protivnici, ali sigurno u ovom trenutku za nas dobri. Očekujemo zaista dvije dobre utakmice, očekujemo naravno dvije pobjede i jednu dobru igru", istaknuo je Dalić.

Hoće li Hrvatska u tim utakmicama pokušati implentirati i nešto novo, poput sustava s trojicom u zadnjoj liniji?

"Pa probat ćemo u tome nešto napraviti, imat ćemo sada osam dana vremena za te stvari. I to nam je u planu."

"Primarna želja je da tih osam dana bude kao team building"

No, priznaje Dalić koja je primarna ideja pa i želja, puta u Dohu...

"Provesti tih osam dana u Kataru kao jedan team building, da se malo podružimo. Dosad svaki put kad smo se okupljali bio je veliki pritisak, imperativ pobjede. Ovaj put je isto imperativ pobjede, ali bit će malo opuštenije, malo da se podružimo. I da ovi igrači koji su novi, ima ih nekoliko, da se bolje upoznaju s reprezentacijom i da stvorimo novo zajedništvo."

Dalić je u protekloj godini praktički formirao novu i potentnu reprezentaciju. U koju će se ulaziti još teže. Naravno, stožer prati neke potencijalne adute, ali na popisu za Katar neće biti iznenađenja. A čini se, teško i kasnije...

"Mi imamo kadar igrača koji je odradio kvalifikacije, koji je pokazao zaista kvalitetnim i dobrim. Pred nama je skoro godinu dana pripreme za Svjetsko prvenstvo. Svatko će imati šansu da se nametne, ali mi ćemo to jako dobro pratiti, te sve igrače."

Prati se i situacija u Južnoj Americi

Prati izbornik i situaciju oko jakosnih skupina za ždrijeb Svjetskog prvenstva. Recentni rezultati iz južnoameričkih kvalifikacija Hrvatsku drže u drugom potu.

"Moralo bi se desiti puno negativnih stvari za nas, da mi ispadnemo iz drugog puta. Očekujem nas tu. Sigurno da je puno bolje biti u drugoj jakosnoj skupini, i izbjeći jednog takvog protivnika. To bi za nas bilo sjajno i mislim da smo na dobrom putu da tako bude."

A početak puta Hrvatske prema Svjetskom prvenstvu - prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi - pratite krajem ožujka samo na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider