Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo će se pamtiti

Najluđa utakmica Lige prvaka: Tottenham u neviđenoj golijadi srušio snove Manchester Cityja

Manchester City je pobijedio Tottenham 4:3 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, no Londonci su prošli dalje…

Manchester City slavio je protiv Totenhama s 4-3 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, no Građanima to nije bilo dovoljno jer je Tottenham u prvoj utakmici u Londonu pobijedio s 1-0.

Liverpool dovršio posao: Visokom pobjedom protiv Porta osigurali polufinale protiv Barce

U utakmici punoj preokreta u Manchesteru strijelci su za City bili Raheem Sterling (4, 21), Bernardo Silva (11) i Sergio Aguero (59), a za Tottenham su zabili Son Heung Min (7, 10) i Fernando Llorente (73).

U Manchesteru je utakmica počela kao da se radi o rukometu, a ne nogometu jer su čak četiri gola pala u prvih 11 minuta. Krenulo se golom Sterlinga već u 4. minuti, kada je napadač Citya s 16 metara precizno pogodio lijevi kut vrata gostiju. No, potom se ukazao Južnokorejanac Son, koji je prvo u 7. minuti znalački iskoristio pogrešku obrane Citya za 1-1, a u 10. minuti je preciznim udarcem u same rašlje zabio svoj drugi gol u samo tri minute.

Golijada se nastavila u 11. minuti kada je Bernardo Silva uz puno sreće zabio za 2-2, ali uz puno sreće jer je lopta pogodila braniča i prevarila vratara Llorisa. U 21. minuti City vodi s 3-2 nakon ubačaja de Bruynea na drugoj je vratnici Sterling, koji lako postiže svoj drugi gol na utakmici. U 59. minuti Aguerro snažnim i preciznim udarcem pogađa za 4-2 na oduševljenje prepunog Ettihada.

No, Tottenham se nije predavao i u 73. minuti Španjolac Llorente nakon kornera tijelom ubacuje loptu u mrežu za 4-3, što je rezultat koji je goste vodio u polufinale. Taj gol se dugo provjeravao VAR-om jer se činilo da je Llorente igrao rukom, ali je napokon ipak priznat. U 93. minuti Sterling postiže gol za prolaz i veliko slavlje, ali ga turski sudac i VAR poništavaju zbog zaleđa.

U polufinalu će igrati Barcelona - Livepool i Tottenham - Ajax.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider