Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
othranjen srebrnom žlicom

Na klupu Uniteda sjeda multimilijunaš! Bio je bogat i prije nogometa, njegova obitelj je jedna od najbogatijih u Nizozemskoj

Otac Erika ten Haga zaradio je lovu na nekretninama, a želio je zaposliti i sina, ali ovaj je htio samo nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi šef Manchester Uniteda Erik ten Hag postat će sljedeće sezone najbolje plaćeni nizozemski menadžer u Premier ligi, ali njemu novac ionako nije potreban jer je "othranjen srebrnom žlicom“. Naime, njegova obitelj je vrlo bogata i bez nogometa.

Ten Hag će postati deveti Nizozemac na kormilu kluba u engleskoj Premier ligi i trebao bi za tri godine ugovora zarađivati 3.3 milijuna funti po sezoni, više nego dosadašnji nizozemski rekorder Louis van Gaal.

gol expired Paul Pogba u teškom porazu protiv Liverpoola vjerojatno posljednji put navukao dres Manchester Uniteda divider

Sajna primanja za aktualnog šefa Ajaxa, ali čini se kako će zaradu od Uniteda samo spremiti na ionako debeo bankovni račun jer je Ten Hagova obitelj izuzetno imućna. Njegovi su naime multimilijunaši i jedna su od najbogatijih obitelji u Nizozemskoj.

Obogatili se na nekretninama

Lovu su okrenuli na tvrtki koja se bavi nekretninama, kju je 1967. godine osnovao njegov otac Hennie, a koju trenutačno vode njegova braća Rico i Michel. Njihov otac nedavno je otišao u mirovinu poslije pola stoljeća na čelu tvrtke, a njegove obaveze preuzeo je Michel, najstariji brat.

gol expired Manchester United službeno potvrdio ime novog trenera, stiže na kraju sezone divider

Otac Hennie želio je i srdnjeg sina Henrika ugurati u biznis, zaposliti u svojoj ili jednoj od sličnih tvrtki u Nizozemskoj, ali on je želio izgraditi svoj put u nogometu.

Tri godine igrao je za Twente pa za De Graafschap, RKC i Utrecht, a s 32 se umirovio i posvetio trenerskom poslu. Bio je na klupi Go Ahead Eaglesa, a radio je i s Guardiolom u Bayern Munchenu. U Ajaxu je procvjetao i posljedično zaslužio priliku na klupi Crvenih vragova.

Tablica Premier lige

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook