Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Lakrdijaški epilog

Preokret na Rujevici: Rijeka kao gost u Rijeci pobijedila Rudeš i zasjela na vrh

Riječani su osvojili sva tri boda u utakmici koja je imala zanimljivu, pravu HNL-ovsku uvertiru.

Rudeš - Rijeka 1:2, rezultat je to dvoboja četvrtog kola HNL-a koji se odigrao na Rujevici.

Da, dobro ste pročitali: Rudeš je bio domaćin Rijeci na stadionu - Rijeke.

Lakrdijaški je to epilog događanja koja su prethodili ovom dvoboju. Zbog nezavršenih radova u vezi postavljanja novog travnjaka na stadionu u Kranjčevićevoj ulici (gdje Rudeš igra svoje domaće utakmice u najvišem rangu hrvatskog nogometa) Rudeš je zatražio zamjenu domaćinstva. To je uobičajena praksa među HNL klubovima u situacijama kad se neka viša sila ispriječi odigravanju utakmica.

Međutim, Rijeka je odbila Rudešov prijedlog i klub iz zapadnog dijela Zagreba doveden je u pat-poziciju. Ostale su otvorene opcije korištenja stadiona u Maksimiru i Velikoj Gorici, ali zbog loše financijske situacije Rudeš nije imao platiti Dinamu i Gorici iznos od 30-ak tisuća kuna koliko bi koštali troškovi organizacije utakmice i u konačnici mu je izbor bio sljedeći: ili da utakmica uopće ne bude odigrana (u tom slučaju bi se registrirala s 3:0 u korist Rijeke) ili da prihvati riječki prijedlog prema kojem bi bio domaćin na Rujevici.

To su i učinili, a Rijeka je ovakvim ponašanjem narušila regularnost prvenstva jer će s Rudešom tri od četiri ovosezonska ogleda igrati na svom stadionu. Bunili su se zbog toga iz Osijeka, Lokomotive...

Ali, Rijeka je dobila što je htjela i nakon šokantnog ispadanja iz Europe od Norvežana s Rudešom je odmjerila snage na svom terenu.

U 23. minuti je Rudeš iznenađujuće poveo, strijelac je bio Borna Petrović, ali Riječani su se vrlo brzo pribrali i u idućih 15-ak minuta preokrenuli rezultat. U 30. je zabio Dario Župarić, a u 37. Antonio Čolak. Do kraja nije bilo golova...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider