Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pomor hrvatskih predstavnika

Šok i nevjerica na Rujevici: Norveški debitant u Europi izbacio Rijeku iz Europske lige!

Norveški Sarpsborg šokirao je Rijeku i stao na put njezinom putu u Europi.

Rijeka - Sarpsborg (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Iako je Rijeka ušla kao veliki favorit u uzvratni susret 3. pretkola Europske lige protiv norveškog Sarpsborga, tu ulogu nije opravdala. Norvežani su šokirali Riječane i stali im na put u Europskoj ligi. Nakon 1:1 u Norveškoj, Sarpsborg je slavio u Rijeci 1:0, a pogodak odluke zabio je Patrick Mortensen u 84. minuti.

 

Očekivalo se kako će hrvatski doprvak na svojoj Rujevici iskoristiti pozitivan rezultat i izboriti prolaz u play-off rundu. Nažalost, momčad Matjaža Keka je odigrala blijedu predstavu razočaravši svoje navijače. Domaćin je dominirao, ali bez pravih prilika. Veći dio utakmice gledali smo veliku borbu za svaku loptu, ali bez prilika ili opasnijih udaraca.

Sarpsborg će se u svom premijernom europskom nastupu za plasman u Europsku ligu boriti protiv Maccabi Tel Aviva koji je u dvije utakmice bio bolji od armenskog Pjunika. Prva utakmica je završila bez golova, a Maccabi je u uzvratu u Tel Avivu pobijedio 2:1. Na putu do završnog kola Norvežani su pobijedili islandski Vestmannaeyjar, švicarski St. Gallen, a večeras i Rijeku.

Najbolju priliku u prvom dijelu domaćin je imao u 37. minuti kada je Pavičić pucao sa 18 metara, a vratar Vasjutin je nespretno reagirao i loptu izbacio u korner. U nastavku susreta Rijeka je zaigrala nešto bolje i rastrčanije, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. U 49. minuti je domaćin mogao do vodstva. Nakon brze kontre Acosty je ostavio loptu za Gorgona koji je pobjegao obrani Sarpsborga i pucao s ruba kaznenog prostora, ali neprecizno.

Gosti su šokirali Rujevicu u 84. minuti kada je Mortensen nakon jednog ubačaja gotovo s centra bio najspretniji u kaznenom prostoru i zabio za vodsto.

Rijeka je mogla izjednačiti u 86. minuti, no Žuta nije uspio zabiti iz slobodnog udarca. Lopta se od zida odbila u korner, a u nastavku akcije Gorgon je pucao glavom, no Vasjutin bio spreman. Do kraja susreta domaćin nije uspio izjednačiti i za Rijeku je završila ovosezonska europska priča.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider