Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudo nad čudima

Neviđena drama na Poljudu: Vratar Letica zabio za infarktni preokret u 95. minuti!

Jedna od najšokantnijih završnica u povijesti HNL-a odigrala se ove subote na Poljudu.

U utakmici koja će se još dugo prepričavati Hajduk je pobijedio Istru 1961 s 3:2, a pobjednički pogodak za Splićane je postigao vratar Karlo Letica u šestoj minuti sudačke nadoknade. Na dan kad je objelodanjen interes Real Madrida za njim i kad je osvanuo na naslovnici najtiražnijeg španjolskog sportskog dnevnika Marce, 21-godišnji vratar ponovno je oduševio navijače Hajduka.

Bila je to jedna od najluđih završnica neke utakmice u povijesti HNL-a...

U posljednjim minutama, pri rezultatu 2:2, Hajduk je dvaput pogađao prečku - Toma Bašić iz slobodnjaka s 25 metara u 89. minuti te Ahmed Said Said u drugoj minuti sudačke nadoknade.

I onda, kada se činilo da će dvoboj završiti podjelom bodova, na isteku četvrte minute sudačke nadoknade Bašić je izborio slobodan udarac. Kod tog prekida u šesnaesterac gostiju stigao je mladi Hajdukov vratar. Bašić je ubacio, igrači Istre nakratko odbili da bi Zvonimir Kožulj ljevicom ubacio natrag na sedam-osam metara gdje u padu Letica glavom matira svog kolegu Vanju Ivešu za veliko slavlje na Poljudu.

Inače, Hajduk je poveo u 16. minuti golom Adama Gyurcsa, izjednačio je Aljoša Vojnović u 27. minuti, da bi Cosmin Matei u 53. minuti doveo goste u vodstvo. Said je izjednačio u 71. minuti i posljednjih 20 minuta gledali smo opsadu gostujućeg gola koja se Hajduku isplatila u zadnjim sekundama Letičinim pogotkom.

Hajduk smanjio zaostatak na -6

S ovom pobjedom Hajduk je smanjio zaostatak za vodećim Dinamom na šest bodova nakon što su Modri prvi put izgubili od Lokomotive i ostali bez trenera Marija Cvitanovića koji je podnio ostavku.

U idućem kolu Dinamo je domaćin Rudešu dok Hajduk gostuje u Osijeku. Prije toga, Hajduk ovog utorka gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj u polufinalu Kupa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider