Košarka
SPORTOVI
Košarka
Partizan odnio Final Four

Kakva drama: Cedevita izgubila nemoguće pa naganjali suca, Aco dao ostavku!

Košarkaši Cedevite još su jednom ispustili iz ruku praktički osiguranu pobjedu. U 23. kolu regionalne ABA lige izgubili su u Domu sportova od Partizana sa 77-76...

Više je puta posljednjih tjedana Cedevita u završnoj četvrtini prosipala opipljivu prednost, ali način na koji je u nešto više od minute dopustila Partizanu da nadoknadi sedam koševa zaostatka, doista je nevjerojatan. Marko Tomas je u pretposljednjoj minuti pogodio tricu za 76-69 i doveo Zagrepčane na prag važne pobjede u borbi za završni turnir.

>> Cedevitino potonuće: 'Sezona je teški promašaj, nikakva'

No, samo nekoliko sekundi kasnije je Davis Bertans ubacio tricu za goste, a Tomas je potom napravio prekršaj u napadu. Leo Westermann je u sljedećem napadu novom tricom doveo Partizan na samo poen zaostatka (75-76), a Marino Baždarić je izgubio loptu. Dragan Milosavljević je pod košem zabio za vodstvo Beograđana svega sekundu prije kraja i bilo je jasno da je Cedevita potonula u poraz. Istina, Bracey Wright je pokušao zabiti nakon minute odmora, ali nije bio uspješan.

Nažalost, pri završetku utakmice ponovno smo svjedočili ružnim scenama. U infarktnoj završnici gosti su dobili tri vrlo sumnjive sudačke odluke, a na kraju su Radomira Vojinovića naganjali Marko Tomas, sportski direktor Matej Mamić i pomoćni trener Dražen Orešković, dok se Aco Petrović uključio kad je sudačka trojka krenula prema svlačionici...

''Nema smisla da komentiram utakmicu jer više nisam trener Cedevite'', kratko je kazao Aco Petrović i napustio konferenciju za novinare.

S trećim porazom u nizu Zagrepčani su sada na omjeru 12-11 i nemaju više praktički nikakvih izgleda za plasman na završni turnir, a samim time ni za Euroligu dogodine.

Spomenimo da je Tomas završio utakmicu s 26 poena, a Goran Suton je dodao 13. Kod gostiju je s 18 koševa najefikasniji bio Vladimir Lučić. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider